Eduskuntavaalien vaalivalvojaiset kuvissa. - Uutiset - Aamulehti

Tältä vaalipäivä näytti Tampereella: Jännittyneitä ilmeitä, voitonriemua ja pettymystä – Aamulehti tallensi tunnelmat

Sosiaalidemokraattien ehdokkaat Marko Asell (2. vas.) ja Sanna Marin (keskellä) katsovat jännittyneinä tulostaulua. Marinin vieressä pallokuvioisessa puserossa Asellin vaimo Mari Asell.

15.4.2019 19:28

Pirkanmaalaisten kansanedustajien vaalivalvojaisissa tunnelmat vaihtelivat jännittyneestä odotuksesta riemuun ja pettymykseen. Aamulehti tallensi illan vahvat fiilikset.

Sanna Marinille sateli onnitteluja. Tamperelainen sosiaalidemokraatti keräsi yli 19 000 ääntä. Se oli kuudenneksi suurin äänipotti koko maassa.

Vihreiden vaalivalvojaisissa Tampereella oli iloinen tunnelma, sillä puolue sai kaikkien aikojen parhaan vaalituloksensa, vaikka jäikin parhaista gallup-ennusteista. Pitkän linjan tamperelaispoliitikko Satu Hassi sai 4 833 ääntä ja uusi paikkansa eduskunnassa.

Perussuomalaisten Heikki Luodon ilta kului laskevissa tunnelmissa.

Tiina Elovaara saapumassa sinisen tulevaisuuden vaalivalvojaisiin ravintola Ukko Noaan. Hän ei uusinut paikkaansa eduskuntaan, kuten ei kukaan muukaan sinisen tulevaisuuden kansanedustaja.

Kukkakimppu lojui virattomana sinisten vaalivalvojaisissa tamperelaispubissa.

Tampereen entinen pormestari, valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen oli illan kirkkain tähti kokoomuksen vaalivalvojaisissa. Hän sai saapuessaan tiukan halauksen Anneli Tainalta.

Kokoomuslainen Leena Kostiainen (keskellä) oli toista kertaa ehdolla ja jännitti tuloksia. Hän oli menossa eduskuntaan ennakkoäänten perusteella, mutta menetti paikkansa, kun ääntenlaskenta eteni. Kostiaisen seurana muun muassa Anneli Taina, ex-ministeri (seisomassa).

Vihreiden Iiris Suomela Tampereelta nousee uutena kansanedustajana eduskuntaan. 24-vuotias Suomela on eduskunnan nuorin kansanedustaja.

Marko Asell vaimonsa Mari Asellin kanssa sai huokaista helpotuksesta. Asell pääsi uudelleen eduskuntaan jäätyään rannalle kaksissa vaaleissa. Oikealla Roope Lehto, Asellin puoluetoveri ja aiempien eduskuntavaalien kilpakumppani Nokialta.

Oras Tynkkynen (keskellä) oli ensimmäinen ehdokas, joka jäi eduskuntaan valittujen viivan alapuolelle Pirkanmaalla.

Iiris Suomelalla (käsi ylhäällä) oli ilo pinnassa vihreiden vaalivalvojaisissa.

33-vuotias Sanna Marin ja 28-vuotias Ilmari Nurminen keräsivät demareista eniten ääniä Pirkanmaalta. Tamperelaiselle Marinille ääniä kertyi yli 19 000 ja sastamalalaiselle Nurmiselle runsaat 9 700. Nurminen oli työnsä päättäneen eduskunnan kuopus.

Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa Tampellan Panoraamasaunalla oli rento tunnelma.

Vaalikamppailun loppu. Eduskunnassa paikkansa uusineen kokoomuslaisen Pauli Kiurun mainosta poistetaan bussikatoksesta Tampereen Hatanpäällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: