He ovat eniten ääniä saaneet putoajat Pirkanmaalla – 3 900 ääntä ei riittänyt edes varasijalle - Uutiset - Aamulehti

He ovat eniten ääniä saaneet putoajat Pirkanmaalla – 3 900 ääntä ei riittänyt edes varasijalle

Vihreiden Oras Tynkkynen oli Pirkanmaan eniten ääniä kerännyt putoaja. Harri Jaskari jäi kauas edustajapaikasta.

Ylöjärveläinen Juho Ojares keräsi enemmän ääniä, kun eduskuntaan valittu Veijo Niemi. Ojareksen äänimäärä ei riittänyt edes varasijaan.

15.4.2019 11:05

Aamulehti

Näyttävän kampanjan tehnyt ylöjärveläinen Juho Ojares (kok.) keräsi eduskuntavaaleissa 3 908 ääntä, mutta ei päässyt edes varasijalle. 200 ääntä vähemmän kerännyt perussuomalaisten Veijo Niemi sen sijaan tuli valituksi uuteen eduskuntaan. Tällaista on vaalimatematiikka.

Eniten ääniä saanut, mutta ilman eduskuntapaikkaa jäänyt oli vihreiden entinen kansanedustaja Oras Tynkkynen. Hän keräsi Pirkanmaalla tasan 4 300 ääntä, mutta on ennen tarkastuslaskentaa jäämässä varasijalle. Tynkkysen vertailuluvuksi muodostui 12 379, kun maakunnan viimeinen läpimenijä Veijo Niemi sai luvukseen 12 945.

Muita suuren äänimäärän keränneitä rannallejääneitä olivat rikoskomisario Jari Kinnunen (kok., 4 153 ääntä), keskustan viime kauden kansanedustaja Pertti Hakanen (3 852 ääntä) sekä Lempäälän ääniharava, kokoomuksen Jocka Träskbäck (3 475 ääntä).

Tampereen tunnetuista kuntapoliitikoista Ilkka Sasi (kok.), Mikko Aaltonen (vas.) ja Johanna Loukaskorpi (sd.) jäivät alle 2 000 äänen saaliiseen. Edellisen kauden kansanedustaja Harri Jaskari keräsi yli 3 400 ääntä, mutta oli Pirkanmaan kokoomusehdokkaista vasta kahdeksanneksi suosituin. Läpi meni neljä.

Edellisen kauden kansanedustaja, perussuomalaisista sinisiin loikannut Tiina Elovaara sai vain 1 406 ääntä. Hän oli Pirkanmaan sinisten suosituin ehdokas, mutta eduskuntapaikka jäi nyt kaukaiseksi haaveeksi. Liike Nytin ehdokas Karoliina Kähönen sai henkilökohtaista kannatusta mukavasti, 3 182 ääntä, mutta puolueen kokonaiskannatus ei riittänyt nostamaan häntä lähellekään läpimenoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: