Jussi Halla-ahon vaalitentti katosi Areenasta, Yle pyytää anteeksi - Uutiset - Aamulehti

Yle pyytää Jussi Halla-aholta anteeksi – kadonnut vaalitentti ilmestyi taas Areenaan nähtäville ja nousi heti katsotuimmaksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho närkästyi, kun hän oli puolueiden puheenjohtajista ainoa, jonka tentti katosi Ylen Areenasta. Ylen mukaan kyseessä oli päivityksestä johtunut julkaisujärjestelmän tekninen virhe, joka vaikutti useampaan ohjelmaan. Yle pyysi Halla-aholta anteeksi. Kun tentti palasi Areenaan, se nousi katsotuimmaksi.

Jussi Halla-ahon vaalitentti todella oli kadonnut Ylen Areenasta. Sivusto ilmoitti, että katseluaika on päättynyt.

1.4.2019 7:09

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon vaalitentti hävisi Yle Areenasta viikonloppuna. Halla-aho huomasi asian ja nosti sen esiin mikroblogipalvelu Twitterissä.

– Alkaa olla vaikea uskoa omia silmiään. Yle on poistanut Areenasta minun vaalitenttini. Katseluaika on kuulemma loppunut. Muiden puheenjohtajien tentit ovat tallella, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tviittasi sunnuntai-iltana.

Halla-ahon vaalitentti todella oli kadonnut Ylen Areenasta. Sivusto ilmoitti, että katseluaika on päättynyt. Muiden puheenjohtajien tentit näkyivät normaalisti.

Ylen mukaan kyseessä oli päivityksestä johtunut julkaisujärjestelmän tekninen virhe, joka vaikutti useampaan ohjelmaan.

Vaalitentti saatiin palautettua sunnuntaina kahdeksan aikoihin. Ylen viestinnän päällikkö Jere Nurminen kertoo, että katsojaluvut eivät nollautuneet. Kohun saattelemana Halla-ahon vaalitentti singahti kaikkein katsotuimmaksi. Sitä on katsottu Yle Areenassa yli 100 000 kertaa. Toisena on keskustan puheenjohtaja ja toimitusministeristön pääministeri Juha Sipilä (kesk.), jonka videolla on hieman yli 90 000 katselukertaa. Vielä sunnuntaina päivällä Sipilän tentti oli katsotuin. Halla-aho oli joitakin satoja katselukertoja jäljessä.

Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö pahoitteli tilannetta ja siitä aiheutunutta harmia katsojille. Kaikkiaan vika vaikutti muutamaan kymmeneen ohjelmaan. Ylen mukaan kaikki puuttuvat ohjelmat pyritään saamaan katsottavaksi viimeistään maanantaina 1. huhtikuuta.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila pyysi Halla-aholta anteeksi Twitterissä.

– Kyseessä isompi tekninen vika joka alkanut Areenan järjestelmän päivityksen myötä ja koskee myös muita viime päivien sisältöjä. Olen todella pahoillani ja pyydän anteeksi. Tenttiä koitetaan palauttaa kaikin keinoin mahdollisimman nopeasti. Asiasta myös uutisoidaan tuota pikaa, Ylä-Anttila tviittasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos