Perussuomalaisten Veijo Niemi nousi viime metreillä eduskuntaan. - Uutiset - Aamulehti

Perussuomalainen poliisi syrjäytti viime hetkillä vihreän neuvonantajan: Veijo Niemi nousee viimeisenä eduskuntaan Pirkanmaalta, Oras Tynkkynen jää ensimmäisenä rannalle

Läpimennyt Veijo Niemi sai vaaleissa 3 702 ääntä, mutta rannalle jäänyt Oras Tynkkynen 4 300 ääntä.

Ylikonstaapeli, pääluottamushenkilö ja työsuojeluvaltuutettu Veijo Niemi nousee eduskuntaan viimeisenä pirkanmaalaisista kansanedustajista. Hän sanoo taistelevansa eduskunnassa etenkin alimitoitettua hoitajamitoitusta vastaan ja haluavansa toisen asteen koulutuksen maksuttomaksi.

15.4.2019 0:07 | Päivitetty 15.4.2019 9:23

Aamulehti

Ylikonstaapeli, perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Veijo Niemi Lempäälästä järjesti viime hetken yllätyksen ja nousi eduskuntaan viimeisenä 19 pirkanmaalaisesta kansanedustajasta.

Mennessään hän syrjäytti eduskuntaan päässeiden joukosta vihreiden Oras Tynkkysen, joka oli pitkään ääntenlaskennan ajan nousemassa viimeisenä eduskuntaan Pirkanmaalta.

– Aika kova. Voin kuvitella, kuinka katkeraa kalkkia se olisi, jos minä olisin Tynkkysen paikalla ensimmäisenä putoamassa, Niemi kommentoi tulosta sunnuntai-iltana.

Niemi sai vaaleissa 3 702 ääntä, mutta rannalle jäänyt Tynkkynen 4300 ääntä.

Niemi ei tunnusta, että mieleen olisi hiipinyt jo luovuttaminen, kun eduskuntavaalipaikka väikkyi lähes saavutettavissa, mutta tuloslista kuitenkin näytti pitkään pelkästään varapaikkaa.

– Olen monta kertaa vaaleissa nähnyt, että loppukiri tulee kalkkiviivoilla.

Vihreiden Oras Tynkkysellä on työpaikka ja oma yritys, joten hänen arkensa ei mullistu, vaikka eduskuntapaikka jäikin niukasti lunastamatta.

Oras Tynkkynen ei vaikuta valtavan harmistuneelta tai pettyneeltä, vaikka eduskuntapaikka jäi saavuttamatta. Enemmän häntä harmittaa se, että vihreiden ehdokkaita monessa vaalipiirissä jäi läpimenneiden viivan alle ensimmäisenä.

– Prosentuaalisesti vihreiden kannatus oli isompi kuin paikkaluvulla mitattuna. Täytyy silti muistaa, että vihreät saa nyt historiansa suurimman eduskuntaryhmän. Koska oppositiopuolueet voittivat, tulkitsen sen tarkoittavan kannanottoa vihreille tärkeiden asioiden, kuten koulutuksen ja ilmastokysymysten puolesta.

Sosiaalidemokraatit saavat Pirkanmaalta viisi edustajaa, kokoomus ja perussuomalaiset neljä, vihreät ja keskusta kumpikin kaksi, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit kumpikin yhden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos