Aamulehden vaalitori ja vaalitentti 10.3.2019 Ideaparkissa - Uutiset - Aamulehti

Aamulehden vaalitorilla tänään yli 70 ehdokasta – Vaalitentin suora lähetys alkaa kello 15

Aamulehden vaalitentti alkaa Ideaparkissa kello 15.00.

10.3.2019 7:05 | Päivitetty 10.3.2019 14:18

Aamulehti järjestää näyttävän vaalitorin Lempäälän Ideaparkin Keskusaukiolla tänään sunnuntaina 10. maaliskuuta kello 13–17. Vaalitorille on ilmoittautunut mukaan yli 70 eduskuntavaaliehdokasta lukuisista puolueista. Puolueilla on Keskusaukiolla omat esittelypisteensä, joissa ehdokkaita voi jututtaa.

Aamulehden vaalitentin panelisteja ovat ylärivistä vasemmalta katsottuna Harri Jaskari, Sanna Marin, Sami Savio ja Sari Tanus sekä alarivistä vasemmalta Jouni Ovaska, Anna Kontula, Tiina Elovaara ja Olli-Poika Parviainen.

Aamulehden vaalitorin huipennus on kello 15 alkava Aamulehden eduskuntavaalitentti, jossa vastakkain ovat nimekkäät ehdokkaat kaikista niistä puolueista, joilla on tällä hetkellä kansanedustaja Pirkanmaalta. Mukana ovat Harri Jaskari kokoomuksesta, Sanna Marin sdp:stä, Sami Savio perussuomalaisista, Jouni Ovaska keskustasta, Olli-Poika Parviainen vihreistä, Anna Kontula vasemmistoliitosta, Sari Tanus kristillisdemokraateista ja Tiina Elovaara sinisistä. Kaikki ovat istuvia pirkanmaalaisia kansanedustajia, paitsi Ovaska, joka on keskustan entinen puoluesihteeri, varakansanedustaja ja keskustan Tampereen valtuustoryhmän vetäjä.

Noin puolitoista tuntia kestävä vaalitentti lähetetään suorana Aamulehden uutissovelluksessa ja osoitteessa aamulehti.fi. Tentin juontavat toimituspäällikkö Riina Nevalainen ja vs. uutispäällikkö Tatu Airo. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Istumapaikkoja on rajoitetusti.

Tentin teemana ovat meille pirkanmaalaisille läheiset asiat. Miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään? Onko Tampereen ja Helsingin välinen kolmas raide valtakunnan tärkein liikennehanke? Saako maakuntamme oman ministerin? Kysymyksiä panelisteille esittävät myös Lempäälän lukion Puhutaan politiikkaa -kurssin nuoret opiskelijat.

Kiinnostavia paikallisia ehdokkaita haastatellaan Aamulehden vaalitorilla jo kello 13 alkaen. Uutispäällikkö Timo Ylihärsilä tenttaa feministisen puolueen Pirkanmaan puheenjohtajaa Annamaija Saarelaa, Liike nytin senioria Yrjö Schafeitelia, sdp:n nuorta toivoa Sofia Julinia, keskustan riveistä Paavo Väyrysen seitsemän tähden liikkeeseen hypännyttä Raili Naskalia ja kokoomusta edustavaa rikosylikomisario Jari Kinnusta.

Lisäksi paikalla tarjotaan Aamulehden digineuvontaa. Tavattavissa on Aamulehden toimituksen edustajia. Tapahtumaa voi kommentoida sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella eli hashtagilla #aamulehdenvaalitori.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: