Sdp uskoo vaalivoittoon, kokoomus tavoittelee viittä paikkaa ja perussuomalaiset kolmea paikkaa Pirkanmaalla - Uutiset - Aamulehti

Sdp uskoo vaalivoittoon: Pirkanmaa haluaa seuraavaan hallitukseen oman ministerin, jos kannatusmittausten lupaama voitto tulee

Kokoomuksen Leena Kostiainen, perussuomalaisten Harri Vuorenpää ja sdp:n Roope Lehto kommentoivat tuoreita galluplukuja.

5.3.2019 6:42

Pirkanmaalla tuoreet kannatuskyselyn tulokset ilahduttavat sosialidemokraatteja ja perussuomalaisia. Kokoomuksen mielestä pudonneeseen kannatuksen taustalla näkyy hallitusvastuu.

Teimme soittokierroksen eniten kannatustaan nostaneelle ja pudottaneelle sekä kannatuksen kärjessä olevien Pirkanmaan piirien puheenjohtajille.

Pirkanmaan sosialidemokraattien piirin puheenjohtaja Roope Lehto katsoo, että hyvä tulos on seurausta onnistuneesta oppositiopolitiikasta ja siitä, että vaikka puolueen puheenjohtaja sairastui, puolueesta löytyi vastuunkantajia tilalle.

Tavoite on lisätä kansanedustajien määrää.

–Lähdemme siitä, että olemme suurin puolue, ja otamme vähintään yhden lisäpaikan. Haemme Pirkanmaalla 23 – 24 prosentin kannatusta.

Pirkanmaalla sosialidemokraateilla on nyt neljä paikkaa. Lehto sanoo, että jos sdp on hallituksessa, niin puoluejohdolle on viestitty, että maakunta ansaitsee oman ministerin.

Kannatustaan eniten pudottaneen kokoomuksen piirin puheenjohtaja Leena Kostiainen näkee, että hallitusvastuu ja viime aikojen sote-keskustelu näkyvät kannatuksessa.

–Täytyy painaa täysillä loppuun asti ja kirkastaa viestiä. Vaaleihin on vielä kuusi viikkoa ja tulos nähdään vaalipäivänä.

Kokoomus tavoittelee Pirkanmaan suurimman puolueen paikkaa ja viittä kansanedustajaa. Se on yksi enemmän kuin nyt.

Kannatuskyselyssä eniten kannatustaan nosti perussuomalaiset, 1,3 prosenttiyksikköä. Piirin puheenjohtajan Harri Vuorenpään mielestä suunta on oikea.

–Vaalikentillä on siltä tuntunutkin, että kannatus on noususuhdanteinen.

Hänen mukaansa taustalla on se, että lähenevät vaalit saavat ihmiset kiinnostumaan aiheista ja se, että ihmiset eivät ole tyytyväisiä nykypolitiikkaan.

–Lähdemme tavoittelemaan kolmea paikkaa, se vaatii lähes 15 prosentin kannatuksen.

Ennestään perussuomalaisilla on yksi paikka. Viime vaaleissa perussuomalaiset saivat neljä paikkaa, mutta sinisten erkaannuttua perussuomalaisista mukana meni kolme paikkaa.

Kaikkiaan Pirkanmaalla on nyt 19 edustajan paikkaa. Niistä perussuomalaisilla, kristillisdemokraateilla ja vasemmistoliitolla on yksi paikka, vihreillä kaksi paikkaa ja keskustalla ja sinisillä kolme paikkaa. Sdp:llä ja kokoomuksella on kummallakin neljä paikkaa.

Valtakunnalliset teemat ja tunnin rata

Kaikki kolme lähtevät vaaleihin koko valtakuntaa koskettavilla teemoilla. Sdp haluaa Lehdon mukaan kiinnittää huomiota koulutukseen, sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

–Sote-uudistus, pitää turvata ihmisille tärkeät palvelut oli malli mikä hyvänsä niin, etteivät markkinat ohjaa palveluita hallitsemattomasti, vaan julkiset palvelut ovat kuskin paikalla.

Pirkanmaalaisittain tärkeinä nähdään hyvät kulkuyhteydet ja niin sanottu tunnin juna.

Kokoomuksessa listalle nousevat sote-uudistus, koulutus ja ilmastonmuutos. Pirkanmaalle tärkeätä olisi tunnin junayhteyden toteutuminen.

–Jotta yhteiskunta säilyisi yhtä hyvänä tuleville sukupolville, meidän pitää huolehtia ilmastosta, siitä että kaikki pysyvät mukana ja että talous on kestävällä pohjalla. Ei voida elää tulevien sukupolvien kustannuksella, Kostiainen sanoo.

Perussuomalaiset puolestaan lupaavat muutosta.

–Me tarjoamme vaihtoehdon, puhutaan sitten maahanmuutto- tai ilmastopolitiikasta tai valtion roolista. Mielestämme rooli on ensisijaisesti suomalaisten hyvinvoinnin ylläpitäminen, Vuorenpää sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut