Halla-aho sivaltaa muita puolueita maahanmuuttopolitiikasta käytävästä keskustelusta: "Tekopyhyys on häkellyttävää" - Uutiset - Aamulehti

Halla-aho sivaltaa muita puolueita maahanmuuttopolitiikasta käytävästä keskustelusta: "Tekopyhyys on häkellyttävää"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho antoi haastattelun Lännen Medialle.

14.1.2019 16:03

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ottaa Lännen Median haastattelussa kantaa maahanmuuttokeskusteluun, jota on käyty Oulussa tutkittavien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten jälkeen.

–Tämänhetkisen keskustelun tekopyhyys on häkellyttävää, jos miettii mitä nämä nyt kovasti äänessä olevat puolueet ovat maahanmuutosta tähän asti puhuneet, Halla-aho sanoo.

Hän pitää lähinnä symboliikkana, että keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on Oulun tapahtumien takia kutsunut eduskuntaryhmät tiistaiksi koolle ja että hallituskin käsittelee asiaa.

–Tällä pyritään rauhoittelemaan kansalaisia ja luomaan sellaista mielikuvaa, että jotain tehdään. Tietenkin on hyvä, että nyt puhtia riittää. Mutta mihinkään lainsäädännöllisiin hankkeisiin tässä ei ehditä ryhtyä, ennen kuin vaalit tulevat.

Halla-aho ennakoi hallituspuolueiden viestivän, että ensi kaudella aletaan toteuttaa maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia, kunhan kansalaiset ensin ovat antaneet näille puolueille vaaleissa mandaatin.

–Pidän täysin selvänä, että kun tämä kohu Oulun tapauksista laantuu, mitään ei taaskaan tehdä. Turun terrori-iskun jälkeen luvattiin jämäköitä toimenpiteitä, muttei mitään tapahtunut.

Myöhäistä herännäisyyttä

Halla-ahon näkemys on, että muut puolueet eivät halunneet herätä maahanmuuton ongelmiin silloin, kun Suomeen vyöryi turvapaikanhakijoita.

–Esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli vuonna 2015 sitä mieltä, että maahantulijoiden motiivien arvostelu on rasismia. Perussuomalaiset heitettiin hallituksesta ulos, koska me edustimme sitä linjaa, jota kaikki muut tuovat esille näiden Oulun tapahtumien jälkitunnelmissa.

Halla-ahon mukaan vaikeiden asioiden väistely on johtunut tietämättömyydestä, sinisilmäisyydestä ja hölmöilystä.

–Mutta myös siitä, että monissa puolueissa, varsinkin kokoomuksessa, on kysymys siitä, että puolue itsessään on hyvin jakautunut. Sen johto yrittää miellyttää vähän kaikkia.

Kokoomuksen johto on Halla-ahon mukaan luottanut siihen, että sen perinteisempi ja konservatiivisempi äänestäjäkunta äänestää kokoomusta joka tapauksessa riippumatta siitä, mitä puolue tekee.

–Toisaalta kokoomus on pyrkinyt kosiskelemaan vihreisiin kallellaan olevia ihmisiä varsinkin kaupungeissa ja ottanut hyvin liberaalin linjan maahanmuuttokysymyksissä. Demareilla on samanlaista hajaantumista, Halla-aho sanoo.

"Muut ratsastavat Oulun tragedialla"

Halla-aho pitää täysin naurettavana sitä, että muissa puolueissa kavahdetaan nyt sitä, että perussuomalaiset pyrkivät käyttämään Oulun tapahtumia hyväksi kannatuksensa nostamiseksi eduskuntavaaleissa.

–Minä olen viisitoista vuotta puhunut näistä asioista sekä ennen että jälkeen tällaisten tapahtumien. Aion toki jatkaa niistä puhumista nytkin.

–Perussuomalaiset ovat esittäneet kaikkia niitä toimia, joita muut puolueet ovat alkaneet viime päivinä väläytellä. Tähän asti muut puolueet ovat tyrmänneet ne oman arvopohjansa vastaisina.

Halla-aho pitääkin muiden puolueiden toimintaa Oulun tragedialla ratsastamisena.

–Se on myös epärehellistä. Uskon kyllä, että äänestäjät näkevät sen läpi.

Halla-aho kertoo saaneensa tiukoista maahanmuuttolinjauksistaan myönteistä palautetta myös muiden puolueiden kannattajilta, joiden silmiä Oulun tapahtumat avanneet.

Hän ei kuitenkaan usko, että maahanmuuttopolitiikassa tapahtuu vaalien jälkeenkään muutoksia, ellei perussuomalaiset nouse suurimmaksi puolueeksi.

–Toivon, että ihmiset ihan vakavissaan ajattelisivat asiaa ja pohtisivat muiden puolueiden näyttöjä. Nämä ongelmat ovat olleet itsestään selviä syksystä 2015 lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut