Tämä on jo totta: Sähköautoon saa ladattua 5 minuutissa sadan kilometrin sähköt – Pian Suomeenkin saapuvat ensimmäiset kohtuuhintaiset täyssähköautot - Uutiset - Aamulehti

Tämä on jo totta: Sähköautoon saa ladattua 5 minuutissa sadan kilometrin sähköt – Pian Suomeenkin saapuvat ensimmäiset kohtuuhintaiset täyssähköautot: tästä on kyse

Frankfurtin autokatselmus on käytännössä muuttunut sähköautonäyttelyksi. Kävimme katsastamassa tekniikan kehityksen ja autoilun uusimmat trendit. Seuraavaksi Euroopassa vaaditaan selvästi kattavampaa ja nopeampaa latausverkostoa.

Porsche Taycan eko pesee niiden omaatuntoa, jotka eivät halua tinkiä autoilussa mistään. Sähköllä voi ajaa jopa 260 kilometrin tuntivauhtia, ja energiaa riittää enimmillään 450 kilometrille. Taycanista on Norjassa yli 3 000 ennakkovarausta, Suomessakin toistasataa.

14.9.2019 8:00

Autonäyttelyyn poikennut satunnainen tarkkailija voi tällä hetkellä tehdä ainakin kolme nopeaa johtopäätöstä:

1. EU:n uudet tiukat päästörajat ja niistä lipsumisesta langetettavat sakkomaksut ovat olleet tehokas kannuste autokantojen sähköistämiseen. Frankfurtin autonäyttelyssä on esillä kymmeniä uusia hybridi- tai täyssähköautoja tai niiden prototyyppejä. Perinteiset moottorivaihtoehdot löytyvät peränurkista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: