Skoda Kamiq - Uutiset - Aamulehti

Tältä näyttää Škodan uusi pienen kokoluokan katumaasturi

Päällekkäiset valoyksiköt edessä ovat Kamiqin tavaramerkki.

26.2.2019 12:00

Škoda Kamiq on tsekkimerkin kolmas katumaasturimalli. Markkinoilla ovat jo suurikokoinen Kodiaq ja C-segmentin Karoq.

Etuvetoinen Kamiq sijoittuu Karoqin alapuolelle, minkä määrittää jo autossa käytettävä VW-konsernin pienten autojen A0-pohjalevy.

Samaa pohjalevyä käyttää myös esimerkiksi Seat Arona, mutta koria ja akseliväliä on venytetty 85 milliä pidemmäksi. Niinpä Kamiqin takamatkustamon tilat päihittävät Skodan mukaan jopa Karoqin tilat, kertoo Autocar -lehti.

Kamiqin hintoja ei ole kerrottu, mutta hintaa voi peilailla vaikkapa juuri Seat Aronan hintojen kautta. Aronan hinnat asettuvat 18 700 - 22 600 euron väliin.

Ohjaamossa on VAG-konsernin hengen mukaisesti yhteneväisyyttä Audin, Seatin ja Volkswagenin välillä.

Kamiqin tuotantomallin muotoilu noudattelee pitkälti vuosi sitten esitellyn Vision X:n muotoja. Esimerkiksi Vision X -konseptiautossa nähdyt jaetut ajovaloyksiköt ja niiden päälle sijoitetut päiväajovalot on säilytetty myös tuotantoversiossa.

Ensimmäistä kertaa Škodassa nähdään myös niin sanotut dynaamiset vilkut, joissa valo ikään kuin liukuu ledinauhassa. Tässä Škodassa nähdään myös Škoda-logo tekstinä takaluukussa perinteisen kuvalogon sijasta.

Škoda julkisti nyt myös Kamiqin mitat. Auto on 4 241 mm pitkä, 1 793 mm leveä ja 1 531 mm korkea. Akseliväli on 2 651 milliä. Tavaratila on samaa luokkaa kuin Seat Aronassa eli 400 litraa.

Kamiqin moottoritarjonta alkaa kolmisylinterisestä 1,0-litraisesta 95-hevosvoimaisesta bensiinimoottorista, jonka parina on 5-vaihteinen manuaalivaihteisto.

Myös 115-hevosvoimainen versio nähdään ja 6-vaihteinen laatikko.

Tehokkain moottori on nelisylinterinen 1,5-litrainen 150-hevosvoimainen bensiinimoottori, jossa on taloudellisempaa maantieajoa mahdollistava sylinterien lepuutustoiminto. Tämän moottorin kanssa saa myös 7-nopeuksisen DSG-vaihteiston.

Kamiqin diesel on 1,6-litrainen 115-hevosvoimainen moottori, jonka pariksi saa myös automaatin.

Kaikki Škodan katumaasturien nimet viittaavat pohjoisen Amerikan pohjoiskärjen suuntiin.

Kamiq-nimi perustuu pohjoisessa Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kieleen, jossa Kamiq tarkoittaa jotakin, joka istuu (sopii) täydellisesti.

Uusi malli esitellään yleisölle Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alkuviikkoina.

Alleajosuojat ja diffuusori ovat lähinnä somisteita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos