Onko rantatunneliin juuri asennettu iso joukko liikennekameroita? Ei ole, vaan ne ovat olleet siellä alusta alkaen - Uutiset - Aamulehti

Tampereen Rantatunnelissa on yli sata valvontakameraa, tässä syyt, miksi – "Näemme tarvittaessa tunnelin joka kolkan"

Tunnelissa on kamera poikineen, kun katsoo Internetissä sijaitsevaa tieliikennetilanteen seurantakarttaa.

23.1.2019 19:49

Vanhan Liikenneviraston, nykyisen Traffic Management Finlandin, kelikamerasivu on herättänyt hämmennystä Aamulehden toimituksessa.

Nimittäin, näyttäisi siltä että Tampereen Rantaväylän tunneliin on yhtäkkiä ilmestynyt kymmenittäin kameroita. Kuka ne on sinne asentanut, ja miksi juuri nyt?

–Meillä on kyllä sellainen käsitys, että ne ovat olleet siellä tunnelin rakentamisesta asti. Siellä on kaikenkaikkiaan yli sata kameraa, kertoo tieliikenteen ohjauksesta vastaavan Intelligent Traffic Management Finlandin toimitusjohtaja Aapo Anderson.

Andersonin mukaan todennäköisin selitys onkin, että kamerat ovat vasta viime aikoina tulleet karttapalveluun.

Yllättävä vieras tallentui Rantatunnelin valvontakameraan 30.1.2018

Kameroita tunnelissa on kahdenlaisia. Yksin häiriönhavaintojärjestelmään kuuluvia automaattikameroita on tunnelin katossa satakunta. Mukana on tavallisia sekä lämpökameroita

–Järjestelmä havaitsee kameroiden avulla, jos ajoneuvo pysähtyy, autosta on pudonnut tavaraa tai jos auto ajaa väärään suuntaan.

Mikäli kuvantunnistusjärjestelmä havaitsee tunnelissa potentiaalisen ongelman, se tekee hälytyksen liikennekeskuksen valvomoon. Valvomon henkilökunta katsoo sitten tavallisilla liikennekameroilla, mistä kiikastaa.

–Ne ovat kääntyviä kameroita. Jos tunnelissa tapahtuu jotakin, niin näemme tarvittaessa tunnelin joka kolkan.

EU:n tunnelidirektiivi määrää tunnelien turvavarusteista. Kamerat ovat pakollisia yli viidensadan metrin pituisissa tunneleissa. Andersonin mukaan tunneleissa on myös esimerkiksi paloturvallisuustekniikkaa ja puhaltimia.

Intelligent Traffic Management Finland on osa Traffic Management Finland -konsernia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: