Saako auton ja peräkärryn pysäköidä yhdellä pysäköintimaksulla? - Uutiset - Aamulehti

Saako auton ja peräkärryn pysäköidä yhdellä pysäköintimaksulla?

Julkisilla pysäköintialueilla autoon kytketty perävaunu menee auton hinnalla, kuluttajariitalautakunta toteaa. Yksityiset alueet voivat määritellä ehtonsa itse. (Kuva ei liity tapaukseen).

8.1.2019 10:16

Autoilija oli ajanut autonsa Turussa P-Caribian pysäköintipaikalle peräkärry perässään.

Hän oli ostanut autolle yhden pysäköintipaikan, mutta pitkä yhdistelmä vei pysäköintipaikalla kahden auton tilan.

Pysäköinninvalvoja läimäytti auton ikkunaan 60 euron maksulapun.

Autoilija ei tätä hyväksynyt, koska alueen ehdoissa ei ollut mainintaa kahdesta maksusta perävaunun kanssa. Hän valitti kuluttajariitakuntaan.

Kaksi ruutua on kaksi maksua

Pysäköintiyritys perusteli maksua sillä, että pysäköintiehtojen mukaan pysäköinti on sallittua vain merkityillä paikoilla. Yksi merkitty paikka tarkoittaa yhtä pysäköintiruutua ja auto pistää pysäköidä ruutujen sisälle. Kaksi ruutua tarkoittaa kahta pysäköintimaksua.

Jos ajoneuvo ei mahdu ruutuun, niin pysäköijän pitäisi kysyä neuvoa asiakaspalvelusta, josta sitten kerrottaisiin, että pitää maksaa kaksi maksua.

”Ehdot pitää ilmoittaa”

Kuluttajariitalautakunta totesi, että kunnallisilla parkkialueilla auto ja siihen kytketty perävaunu lasketaan yhdeksi, mutta yksityisillä tahoilla on oikeus määritellä itse ehdot.

Pysäköinnin ehdot hyväksytään siten, että pysäköidään alueelle, mutta ehdot pitää ilmoittaa pysäköintitaulussa, jotta lain mukainen maksusopimus syntyisi.

Tässä riitatapauksessa pysäköinnin ruutukohtaisuutta ei ollut mainittu eikä ajoneuvoyhdistelmää, joten lautakunta suosittaa, että parkkifirma maksaa perimänsä 60 euroa takaisin pysäköijälle ja lisäksi viivästyskorkoa siitä alkaen, kun pysäköijä oli tehnyt firmalle valituksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos