Nesteen bensiinin natrium sai Mersujen moottorin häiriönvalon sytttymään – koskee yhtä Porvoossa valmistettua bensiinierää - Uutiset - Aamulehti

Nesteen bensiinin natrium sai Mersujen moottorin häiriönvalon syttymään – koskee yhtä Porvoossa valmistettua bensiinierää

Virheellinen bensiinierä valmistettiin Nesteen Porvoon jalostamolla.

25.10.2018 8:59

Neste ja Veho Mercedes-Benzin maahantuojana ovat selvittäneet syyn bensiinikäyttöisten ajoneuvojen häiriöihin

Mercedes-Benzin tietyissä bensiinikäyttöisissä ajoneuvomalleissa on syttynyt moottorin häiriövalo. Tutkimukset ovat varmistaneet ongelman syyksi satunnaisesti polttoaineen ruiskutussuuttimiin kertyneen metallisuolan.

Suola on syntynyt kemiallisen reaktion seurauksena tietyissä olosuhteissa, joita esiintyy tietynlaisessa suutintyypissä. Samaa suutintyyppiä esiintyy vain harvoissa muissa automalleissa.

–Nesteen myymät ja markkinoimat bensiinit ovat koko ajan täyttäneet tuotestandardin raja-arvot. Ongelman syntymiseen vaikuttava tekijä on ollut yksi Porvoossa heinäkuussa 2018 valmistettu bensiinin tuote-erä, jossa on ollut normaalia korkeampi natriumpitoisuus. Kyseisen bensiinierän kohonnut natriumpitoisuus on johtunut usean tekijän yhteisvaikutuksesta tuotteen valmistuksessa. Yleiset tuotestandardit eivät sisällä natriumpitoisuutta. Siksi olemme kiristäneet laadunvalvontaamme ja ohjeistustamme välttääksemme ongelman jatkossa, sanoo Nesteen öljytuotteiden myynnistä Suomessa ja Baltiassa vastaava johtaja Tommi Juusela.

Neste ja Veho yhdessä valtuutetun Mercedes-Benz -huoltoverkoston kanssa tekevät Mercedes-Benzin tiettyihin ajoneuvomalleihin vuosimääräisaikahuollon tai muun korjaamokäynnin yhteydessä ylimääräisen lisäainekäsittelyn.

Toimenpide koskee kaikkia bensiinimoottorilla varustettuja Mercedes-Benz henkilöautoja, jotka ovat vuosimallia 2012 tai sitä uudempia. Lisäainekäsittely ei aiheuta asiakkaalle ylimääräisiä kustannuksia. Mikäli asiakkaan auton häiriövalo ei ole syttynyt, sillä voi ajaa huoletta.

Asiakkaan tulisi olla yhteydessä valtuutettuun merkkihuoltoon asian tutkimiseksi, jos tämän autossa on syttynyt moottorin häiriövalo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos