Käytetyn auton tuonti Ruotsista kallistui - Uutiset - Aamulehti

Harkitsetko käytetyn auton ostamista Ruotsista? Paras hetki taisi mennä jo, sillä hinnat ovat nousussa

Myös Ruotsissa tuetaan vähäpäästöisten autojen hankintaa.

25.10.2018 6:48 | Päivitetty 25.10.2018 12:15

Käytettyjen autojen hinnat ovat Ruotsissa nousseet tänä vuonna kolme prosenttia, mikä on asiasta kirjoittaneen Dagens Industrin mukaan yllättävä käänne.

–Vuoden alussa käytettyjen autojen hintojen odotettiin laskevan, sillä markkinoille oli palaamassa suuri määrä leasingissa olleita autoja. Mutta nyt onkin käynyt täysin päinvastoin, sanoo käytettyjen autojen hintoja keräävän ja analysoivan Bilpriser-yhtiön toimitusjohtaja Henrik Littorin.

Suurin syy hintojen nousuun on voimakkaasti kasvanut vienti ulkomaille. Ensimmäisen puolen vuoden aikana autoja vietiin lähes 70 prosenttia enemmän kuin vuoden 2017 vastaavana aikana. Myös suomalaiset hakevat käytettyjä autoja eniten Ruotsista.

Toinen syy on Ruotsissa käyttöönotettu bonus-malus-järjestelmä. Se tarjoaa keppiä fossiilista polttoainetta käyttävän auton ostajalle ja porkkanaa sähköauton, ladattavan hybridin ja kaasuauton ostajalle.

Heinäkuun alun jälkeen ostettujen polttomoottoriautojen ajoneuvoveroa on korotettu, ja vähäpäästöisten autojen hankintaa tuetaan. Auton oston yhteydessä maksettavaa autoveroa Ruotsissa ei ole.

Littorin muistuttaa, että vaikka hinnat ovat nouseet, halvan kruunun ansiosta ulkomaalainen voi saada käytetyn auton Ruotsista jopa 10–15 prosenttia edullisemmin kuin kotimaastaan.

Littorinin mukaan Ruotsin käytettyjen autojen markkinoilla suosituimpia ovat nyt 1–4-vuotiaat autot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos