Joululiikenteen arvio Pirkanmaalle: Ruuhkia ei ole tulossa – Aamulehti - Uutiset - Aamulehti

Pelti rytisi useaan kertaa Pirkanmaalla lauantaina – Tässä on liikennepäivystäjän yllättävä arvio tulevasta viikosta: ”En usko, että siihen mitään ruuhkaa tulee”

Lämpimästä kelistä huolimatta pelti on kolissut Pirkanmaalla. Autoliitto aloitti tiepalvelun tehostetun päivystyksen tänään.

Tältä joulun paluuliikenne näytti vuosi sitten. ­

14.12.2019 17:13

Aamulehti

Lähestyvä joulu ei ole vielä saanut aikaan ruuhkia Pirkanmaalla.

Tieliikennepäivystäjä Ossi Riikonen Tampereelta sanoo, että hieman tavallista enemmän kulkijoita on havaittavissa ostospaikkojen lähellä, kuten Lielahdessa ja Kalevassa.

Riikonen myös huomauttaa, että monen joululoma on tänä vuonna pitkä, jos sen aloittaa jo ensi perjantaina ja ottaa väliin jäävän arkimaanantain vapaaksi.

– En usko, että siihen mitään ruuhkaa tulee, kun liikenne jakautuu monelle päivälle.

Riikosen mukaan tieliikennekeskus ei valmistaudu mitenkään erityisemmin joulun meno- ja paluuliikenteeseen.

– Valmius on aina olemassa.

Ajokeliä Riikonen kuvailee normaaliksi talvikeliksi.

– Kaikki toivoisivat, että vesikeli loppuisi. Näkyvyys on aika huono näillä säillä. Ajovaloista pitäisi ainakin pitää huolta.

Useita kolareita

Vaikka ruuhkaa ei ole muodostunut, on pelti kuitenkin kolissut Pirkanmaalla tavanomaista lauantaita useammin. Pelastuslaitokselle on ilmoitettu kaikkiaan kuudesta pienestä tieliikenneonnettomuudesta.

Valkeakoskella puolestaan sattui yöllä keskisuuri tieliikenneonnettomuus. Henkilöauton kuljettaja ajoi hieman ennen yhtä yöllä ulos Pälkäneentieltä.

Auto osui valaisinpylvääseen, katkaisi sen ja päätyi katolleen ojaan. Pelastustyöntekijät joutuivat leikkaamaan auton oven auki, jotta saivat kuljettajan ulos autosta. Kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa.

Autoliiton päivystäjät liikkeellä

Autoliitto järjestää tiellä pulaan joutuneita auttavan operaatio Lumihiutaleen 51. kertaa.

Operaatio aloitettiin kahdella seremoniallisella liikkeelle lähdöllä, joista toinen lähti lauantaina päivällä Tampereelta ja toinen Kajaanista.

Autoliiton tehostettu päivystys jatkuu 1.1.2020 asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?