Joutsan surmaaja tuomittiin elinkautiseen vankeuteen - Uutiset - Aamulehti

Joutsan surmaaja tuomittiin elinkautiseen vankeuteen

8.8.2019 12:57

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Mirko Micael Forsströmin, 24, elinkautiseen vankeuteen murhasta ja hautarauhan rikkomisesta.

Lisäksi oikeus määräsi Forsströmin maksamaan uhrin lähiomaisille yhteensä yli 51 000 euroa korvauksia kuolemasta johtuvista kärsimyksistä sekä hautaus- ja oikeudenkäyntikuluja.

Käräjäoikeuden mukaan Forsström murhasi 35-vuotiaan miehen Joutsassa sijaitsevassa rivitaloyksiössä lokakuussa 2018. Oikeuden mielestä teko on kokonaisuudessaan törkeä, erityisen julma ja tekotavaltaan erityisen raaka.

Henkirikosta ennen yksityisasunnossa oli juopoteltu ja pelattu shakkia.

Forsström on tunnustanut tapon, mutta kiistänyt syyllistyneensä murhaan. Mies passitettiin helmikuussa mielentilatutkimukseen ja sen valmistuttua käräjäoikeus totesi heinäkuun lopussa, että mies oli tekohetkellä syyntakeinen.

Surmatyön jälkeen tuomittu kuljetti toisen miehen kanssa ruumiin pakettiautolla Kuortin ABC-aseman parkkipaikalle, josta uhri löytyi lakanaan ja muovipusseihin käärittynä sekä pressulla peitettynä.

Hautarauhan rikkominen

Käräjäoikeus tuomitsi Forsströmin apurina olleen 38-vuotiaan miehen hautarauhan rikkomisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja huumausainerikoksesta 7 kuukauden ja 15 päivän pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Oikeuden mukaan paikalle haettu mies on tiennyt ennen asunnolle saapumistaan, että ruumis oli tarkoitus paloitella ennen siirtämistä.

Sen sijaan asunnossa olleen 27-vuotiaan miehen osalta oikeus hylkäsi syytteen hautarauhan rikkomisesta, sillä hänen ei katsottu osallistuneen millään tavalla ruumiin käsittelyyn. Mies sai huumausaineen käyttörikoksesta 15 päiväsakkoa, joka on hänen tuloillaan 90 euroa.

Käräjäoikeus antoi asiasta torstaina niin sanotun kansliatuomion. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: