Kyberhyökkäyksiä vastaan harjoitellaan ja seurasimme harjoitusta IBM:n pääkonttorilla Helsingissä - Uutiset - Aamulehti

Mustan rekan valtasi paniikki ja sekasorto: Niin pitikin käydä, sillä se joutui kyberhyökkäyksen kohteeksi – näin ”valkohattujen” avulla opetellaan, miten haavoittuvuudet tilkitään

Kyberhyökkäyksistä on tullut arkea myös Suomessa, eikä niiltä voi täysin suojautua. Siksi on pakko harjoitella. Hyökkäysten kustannukset voivat nousta miljooniin euroihin sekä yksityisellä että julkisella puolella.

Johtava turvallisuusneuvoja Erno Doorenspleet esitteli viime viikolla toimittajille IBM:n operaatiokeskusta, jossa simuloidaan kuvitteellinen kyberhyökkäystilanne. Operaatiokeskus matkaa jättimäisen rekan kyydissä ympäri Eurooppaa kouluttamassa organisaatioita hyökkäysten varalle.

14.9.2019 7:00

Neljä puhelinta pärähtää soimaan samaan aikaan. Yhden luurin päässä on hätääntynyt soittaja Amsterdamista. Hakkerit ovat sulkeneet pankkiautomaatit ja vaativat niiden avaamisesta bitcoineja. Asiakkaat alkavat hermostua.

Ollaan suuressa mustassa rekassa IBM:n pääkonttorin edessä Helsingissä. Sen sisälle on rakennettu operaatiokeskus, jossa pääsee kokemaan, miltä tuntuu olla kyberhyökkäyksen keskellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: