Perusteettomaksi todettu valitus vei Ikaalisilta satojentuhansien eurojen halliavustuksen - Uutiset - Aamulehti

Perusteettomaksi todettu valitus vei Ikaalisilta satojentuhansien eurojen halliavustuksen

Oikeuden päätös tuli viikkoa liian myöhään. Ikaalinen putosi pois liikuntatiloja koskevien avustusten listalta, koska siitä oli vireillä keskeneräinen valitus.

Ikaalisten kaupunginjohtaja Kari Tolonen on harmissaan siitä, että Ikaalinen menetti mahdollisuutensa saada valtionapua uuteen liikuntahalliinsa. – Kohta meillä ei ole osoittaa tilaa koululiikunnalle, hän sanoo.

11.5.2020 13:43

Aamulehti, Ikaalinen

Ikaalinen on menettänyt uuden liikunta- ja monitoimihallin 750 000 euron avustuksensa, vaikka se oli ensi vuodelle valtion liikuntaneuvoston kohteista ykkösenä. Perusteeton valitus pudotti Ikaalisen listalta.

Valtion liikuntaneuvosto antoi puoltolausuntonsa avustuslistasta 21. huhtikuuta. Listaa käsittelevä esittelijä, rakennusneuvos Erja Metsäranta oli ottanut Ikaalisten noin 5,6 miljoonan euron liikunta- ja e-urheiluareenan avustuksen pois, valituksen keskeneräisyyden takia.

Seuraavana perjantaina Hämeen hallinto-oikeudesta tuli päätös, jonka mukaan valittaja Lauri H. Norrilla ei ollut edes valituslupaa liikuntapaikan rakentamispäätöksestä. Päätös oikeudesta olisi tarvittu viikko ennen liikuntaneuvoston kokousta.

– Perjantaina 24. huhtikuuta ministeri Hanna Kosonen (kesk.) vahvisti listan muuttamatta sitä. Liikuntaneuvoston varajäsen Arto Satonen (kok.) ja kansanedustaja Jouni Ovaska (kesk.) yrittivät vaikuttaa ministerin päätökseen, mutta Kosonen ei enää voinut vaihtaa avustusjärjestystä, kaupunginjohtaja Kari Tolonen harmittelee.

Koululaiset ovat vaarassa jäädä vaille liikuntatilaa

Tolonen toteaa, että listalta pudottuaan avustuskohde ei automaattisesti pääse seuraavana vuonna avustettavaksi.

– Vanha liikuntahallimme on huonokuntoinen ja siinä on sisäilmaongelma. Kohta meillä ei ole osoittaa tilaa koululiikunnalle. Osa oppilaista ja henkilökunnasta ei voi tilaa käyttää. Monitoimihalli on suunniteltu vanhan tilalle, uuden Valkean Ruusun koulun viereen ja palvelemaan myös muita oppilaitoksia kuten käsi- ja taideteollinen Ikataa lukioineen.

Rakennusneuvos Metsäranta pitää tilannetta erittäin harmillisena, sillä hän tuntee Ikaalisten tarpeen perinpohjaisesti monien neuvottelujen perusteella. Hän toteaa, ettei lain mukaan voinut ratkaista asiaa toisin, takaraja meni. Siten jonossa olevat kohteet nousivat Ikaalisten ohi.

– Valitettavasti oikeuden päätös tuli myöhässä. Oikeudesta kesken asian käsittelyn ei saa mitään tietoa. Olimme ministerin ja hänen avustajansa kanssa hyvin tietoisia tilanteesta. Ikaalisten liikuntapaikka oli rahoitussuunnitelmassa ensi vuodelle, eikä siinä kaupungin kannalta ollut mitään huomautettavaa,

– Valitusten takia osa rahoitettavaksi tarkoitetuista hankkeista on lojunut yli kaksi vuotta, koska käsittely oikeusasteissa on kesken.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut