Osakesäästötilejä avataan nyt hurjaa tahtia – Nordnetin Suvi Tuppurainen: Näitä osakkeita tileille tankataan - Uutiset - Aamulehti

Osakesäästötilejä avataan nyt hurjaa tahtia – Nordnetin Suvi Tuppurainen: Näitä osakkeita tileille tankataan

Nordnetin Suomen maajohtajan Suvi Tuppuraisen mukaan suomalaiset ovat ostaneet osakesäästötileille muun muassa tunnettuja osinkopapereita.

Suvi Tuppurainen uskoo, että sadan tuhannen osakesäätötilin raja menee Suomessa kevyesti rikki tänä vuonna

13.1.2020 10:20 | Päivitetty 13.1.2020 10:22

Vuoden alussa suomalaisten sijoittajien repertuaariin tuli uusi työkalu, osakesäästötili. Tilejä on avattu hurjaa tahtia.

Katso videolta Suvi Tuppuraisen haastattelu:

Välitysyhtiö Nordnetin Suomen maajohtajan Suvi Tuppuraisen mukaan liikenne on kasvanut merkittävästi sekä kaupankäynnissä että muissa yhtiön kanavissa.

Tuppurainen uskoo, että sadan tuhannen osakesäätötilin raja menee Suomessa kevyesti rikki tänä vuonna. Nordnetin kautta osakesäästötilejä on avattu 38 000.

Nordnetin osakesäätötileille ostettujen osakkeiden kärjessä ovat järjestyksessä ykkösestä alkaen Neste, Nokia, Wärtsilä, Nordea ja Sampo. Perässä tulevat Fortum ja Nokian Renkaat.

– Uskon, että lista elää. Nyt on vasta muutamia kaupankäyntipäiviä takana, Tuppurainen sanoo.

Kaikkien, myös arvo-osuustileille, hankittujen osakkeiden joukossa ostosuosikkeja ovat Neste, Telia, vastikään listautunut Optomed ja Kemira.

Kärkikahinoista löytyvät myös Kamux, Vincit ja Rapala.

Myydyimpien kärkeä pitävät puolestaan Nordea, Nokia ja Sampo.

Tuppuraisen mukaan markkinaympäristö suosii edelleen osakesijoittajaa.

– Vaihtoehtoisia kohteita rahalle on vaikea löytää. Hyvät yhtiöt voivat olla aika korkeissa hinnoissa. Voi olla, että pienemmät yhtiöt alkavat olla nyt kiinnostavampia, jos sieltä löytyy mahdollisia pörssiyllättäjiä.

Tuppuraisen mukaan 2020-luvun alun isoja teemoja ovat muun muassa verkkokaupan kasvu, verkkomaksaminen ja tietoturva. Teemaan liittyvät myös logistiikka ja kuljetuspalvelut, kun tavaroita pitää toimittaa nopeasti ja täsmällisesti.

– Nämä saattavat olla toimialoja, jotka menestyvät.

Myös vastuullisuus on iso teema. Nordnetin tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan nykyisistä osake- ja rahastosijoittajista 61 prosenttia pitää vastuullisuuskysymyksiä melko tai erittäin tärkeinä. Naisissa osuus on 73 prosenttia.

– Vastuullisesta sijoittamisesta puhutaan koko ajan enemmän ja enemmän. Tutkimusten mukaan se on tärkeää isommalle osalle sijoittajista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos