Hervannan metsässä asuvan Sami Hasselin tarina sai ihmiset auttamaan, myös töitä on tarjottu – ”Se kosketti syvältä” - Uutiset - Aamulehti

Hervannan metsässä asuvan Sami Hasselin tarina sai ihmiset auttamaan, myös töitä on tarjottu – ”Se kosketti syvältä”

Niina Junnila lahjoitti metsässä asuvalle Sami Hasselille uuden makuupussin, teltan, ruokaa ja äidin kutomat villasukat.

23.8.2019 15:50 | Päivitetty 23.8.2019 17:37

Aamulehti kertoi puutarhuriksi ja laitostyöntekijäksi valmistuneen Sami Hasselin, 31, joutuneen pikavipeistä alkaneen velkakierteen seurauksena asumana telttaan Hervannan Makkarajärven metsiin.

Lue juttu: Velkakierre ajoi tamperelaisen Sami Hasselin metsään – asuu nyt 20 euron halpateltassa Hervannassa

Hassel muutti metsään ennen juhannusta, ja nyt on kylmä talvi edessä. Tarina kosketti lukijoita, ja nyt mies sai sydäntä lämmittävän lahjoituksen perjantaina, kun baarityöntekijä Niina Junnila, 36, lahjoitti metsässä asuvalle uuden makuupussin, teltan, ruokaa ja äidin kutomat villasukat.

– Samin tarina kosketti syvältä. Asumme sivistysvaltiossa ja meillä on 10 000 koditonta erilaisista syistä, jokaisella on ollut omat syyt ja tarinat kohtaloonsa. Jokaista pitäisi auttaa yksilöllisesti, Junnila sanoo.

Junnila kertoo itsekin käyneensä sosiaalihuollon luukulla opiskeluaikoinaan.

Nyt hän työskentelee Tampereella ravintolassa baarityöntekijänä, mutta on valmistunut myös kokiksi ja hierojaksi. Hän kehuu synnyinkaupunkinsa Oulun ihmisten välittömyyttä.

– Meillä on Oulussa Arjen apurit -Facebook-ryhmä, jossa nopeasti saa erilaista apua nälkään, viluun tai vaikkapa lastenhoitoon. Suomen pitää tarjota omassa maassa syntyneille ensin apua, sitten tietysti muillekin, hän lisää.

Junnila tekee baarivuoroja myös Tampereen jäähallissa ja saa jatkuvia kuittailuja Kärppä-faniudestaan. Tampereella hän on asunut vasta puolisen vuotta.

"Olen nöyrän kiitollinen"

– Olen nöyrän kiitollinen kaikesta avusta ja huomiosta, Hassel sanoo.

Hassel halaa Niinaa ja ihastelee kuohkeaa makuupussia ja uutta telttaa. Illat ja yöt viilenenvät, pitkä talvi on edessä ja villasukille on tilausta.

– On ylellistä, että joku on kutonut sukat juuri minulle, mies sanoo liikutuksesta ääni värähdelleen.

Torstaina julkaistun jutun jälkeen miehen puhelin on jo pirissyt ja työtä on tarjottu mehiläistarhalta hinausyritykseen eri puolilta Suomea.

– Minulla on nyt tyttöystävä Tampereella ja haluaisin pysyä täällä, mutta olen avoin kaikille ehdotuksille. Yksi tarjottu työ on Lapissa ja sen ottaminen vaatisi sitten pitkää eroa morsiamesta.

Miehen tyttöystävä asuu itse pienessä asunnossa ja seurustelu on vasta aluillaan ja yhteen muutto on vielä kaukainen ajatus.

– Kyllä minun on järjestettävä asumiseni nyt itse, en voi toisen ihmisen, seurustelun varaan niin tärkeää ihmisen perusasiaa laskea, Hassel pohtii.

Hyödyllistä lahjoitusta

Hasselin silmät loistavat, kun hän purkaa lahjoituskassien sisältöä: on kylmää eristävä makuupatja, muovisia ruokailuvälineitä, naposteltavaa ja kalsaritkin.

– Elämässä voi kasvaa ja sopeutua erilaisiin ongelmiin ja uusiin haasteisiin, mutta kylmyys ja kosteus ovat asioita, jotka hyydyttävät, sairastuttavat ja lopulta tappavat ihmisen. Sen tietää vain se, joka on palellut, ollut taivasalla ja vetänyt märkiä, likaisia vaatteita päälleen.

Tuikkua murheeseen tai kylmään mies ei ole ottanut. Espoossa syntynyt Hassel kehittelee ideaa.

– Täytyy perustaa tänne Tampereen suunnalle Facebook-ryhmä ja verkosto, joka matalalla kynnyksellä jeesaa ja antaa erilaista tukea, sekä henkistä että aineellista.

Junnila lähtee iltavuoroon baariin töihin ja Hassel kantaa lahjat teltalleen metsään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos