Postin johtajille maksetaan 2X-bonus, jossa maksimi on 60 prosenttia vuosipalkasta – Näin yhtiö perustelee jättipalkkiota - Uutiset - Aamulehti

Postin johtajille maksetaan 2X-bonus, jossa maksimi on 60 prosenttia vuosipalkasta – Näin yhtiö perustelee jättipalkkiota

Postissa on päätetty palkita yhtiön ylimpiä johtajia vuosina 2020, 2021 ja 2022 erityisillä 2X-bonuksilla, jossa maksimipalkkio on 60 prosenttia vuosipalkasta. Postin hallituksen puheenjohtajan Markku Pohjolan mukaan palkitsemisessa on kyse aiempien vuosien projekteista. Johdon palkkiot ovat hänen mukaansa tavoitteisiin nähden kohtuullisella tasolla.

Palkkion saavat toimitusjohtaja Turkka Kuusiston lisäksi myös Postin johtoryhmän jäsenet.

27.3.2020 6:13

Viime syksynä Suomessa kohistiin Postin johdon palkkioista. Elokuun lopussa Posti oli kertonut siirtävänsä noin 700 pakettilajittelun työntekijää Medialiiton ja Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry:n mukaan työehtosopimuksen vaihtaminen olisi tarkoittanut jopa 30 – 50 prosentin palkanalennuksia yksittäiselle työntekijälle taulukkopalkat ja muut työehtosopimuksen lisät huomioiden. Seurasi työehtokiista, joka saatiin ratkaistua lopulta vasta marraskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos