Kirja kertoo psykopaattisesta manipuloinnista vankiloissa - Uutiset - Aamulehti

Satakiloinen vanki seisoi lääkärin edessä, pyysi lääkärikirjaa ja sanoi: ”Revin sen” – Poliisin uusi valintakoekirja kertoo psykopaattisesta manipuloinnista ja rikostutkijan paineesta

Näkökulma: Poliisiammattikorkeakoulun päivitetty valintakoekirja kuvaa poliisin työtä paikoin ilahduttavan avoimesti. Poliisihallituksen salailulinjan perusteella vastaavia tietoja salataan jatkuvasti pöytäkirjoista.

Oikeuspsykiatri Mika Rautanen ja vanhempi rikoskonstaapeli Siuku Tuohi kertovat työstään teoksessa Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki. Kuvat rajattu Timi Tikkasen (vas.) ja Anna Bycklingin kuvista.

4.1.2020 7:05 | Päivitetty 4.1.2020 11:15

Aamulehti

Satakiloinen vanki seisoi nuoren vankilalääkärin vastaanottohuoneessa Turun Kakolassa ja ilmoitti, että tarvitsee Pharmaca Fennican.

”Revin sen”, vanki sanoi.

Tapauksesta kertoo oikeuspsykiatri Mika Rautanen Poliisiammattikorkeakoulun uudistuneessa valintakoekirjassa Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki (Poliisiammattikorkeakoulu 2020). Rautanen on nykyään Psykiatrisen vankisairaalan Vantaan yksikön osastonylilääkäri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos