Tamperelainen ravivalmentaja ja -ohjastaja Seppo Sarkola, 72, on kuollut - Uutiset - Aamulehti

Tamperelainen ravivalmentaja ja -ohjastaja Seppo Sarkola, 72, on kuollut

Seppo Sarkola oli Teivon ja koko Suomen ravipiireissä tunnettu hahmo.

23.2.2020 21:22 | Päivitetty 23.2.2020 21:44

Aamulehti

Ravivalmentaja ja -ohjastaja Seppo Sarkola, 72, on kuollut. Asian vahvistavat hänen läheisensä. Asiasta kertoi ensin Hevosurheilu.

Sarkola toimi Ylöjärvellä Teivon raviradalla valmentajana raviradan perustamisesta saakka. Hän jäi eläkkeelle viime keväänä.

Hän ohjasi useita menestyshevosia vuosien aikana. Yksi tunnetuimmista ja menestyneimmistä hevosista oli suomenhevosori Hullumies, joka kilpaili Teivossa viimeistä kertaa vuoden 2018 lopulla.

Hänen muita menestyshevosiaan olivat muun muassa derbyvoittaja Turo sekä kriteriumin voittaneet Miss Nibs ja Monster of Speed.

Sarkola valmensi hevosia ja ohjasti urallaan 19 400 startissa. Hän voitti urallaan yli 2 000 lähtöä. Sarkola kilpaili viimeisen kerran 21. joulukuuta 2019, jolloin hän ohjasti Fundover Matchia.

Intohimoinen hevosmies oli Hevosurheilun mukaan vielä viime perjantaina Teivossa ajamassa hevosia.

Sarkola palkittiin Suomen Hippoksen elämäntyöpalkinnon tammikuussa Ravigaalassa. Sarkolalla oli talli Teivossa yli 40 vuoden ajan.

Aamulehti haastatteli Sarkolaa heinäkuussa 2017, kun Teivon ravirata täytti 40 vuotta. Hän kertoi tuolloin haastattelussa muun muassa Teivon alkuajoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut