Poliisi valvoo rattijuopumuksia tehostetusti - Uutiset - Aamulehti

Poliisi valvoo rattijuopumuksia tehostetusti loppuviikon ajan – kuljettajille tehdään kymmeniä tuhansia puhalluskokeita

Riski loukkaantua ja kuolla liikenteessä kasvaa huomattavasti päihteiden takia. Etenkin nuoret ovat vaaravyöhykkeessä.

Kuljettajille tehdään loppuviikon aikana kymmeniä tuhansia puhalluskokeita.

6.6.2019 16:45 | Päivitetty 6.6.2019 16:45

Aamulehti

Jos helteinen sää houkuttelee lähtemään terassille, auto kannattaa jättää kotiin.

Rattijuopumuksia valvotaan tehostetusti koko maassa Liikenneraittiuspäivänä torstaina ja sen jälkeisenä viikonloppuna 7.–9. kesäkuuta kaikkien poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalaisen mukaan ajoneuvojen kuljettajille tullaan tekemään kymmeniä tuhansia puhalluskokeita.

–  Alkoholia juoneena tai muuten päihtyneenä ei siis kannata lähteä ajamaan tänäkään viikonloppuna. Tärkeimpänä syynä on tietysti se, että riski loukkaantua ja kuolla liikenteessä kasvaa huomattavasti päihteiden takia. Nyt viikonloppuna kiinnijäämisen riski on tavallista korkeampi, Ihalainen sanoo tiedotteessa.

Nuoret riskiryhmä

Vuonna 2018 rattijuopumusonnettomuuksissa kuolleita oli ennakkotietojen mukaan 30 ja loukkaantuneita 495. Määrä on pienempi kuin aikaisempina vuosina.

Rattijuopumustapauksissa kuolee ja loukkaantuu paljon nuoria. Kuolleista ja loukkaantuneista yli kolmannes oli 15–24-vuotiaita.

Rattijuopumustapauksien henkilövahingot keskittyvät kesäkuukausille. Tämän takia poliisi on mukana ennalta estämässä rattijuopumuksia jo ennen kesäkuukausien alkamista.

Viime vuonna jäi kiinni noin 19 000 rattijuoppoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: