Näin tuleva lakimuutos vaikuttaa pankkiasiointiin: pelkkä tunnuslukulista ei pian enää riitä, mutta ilman älypuhelinta kuitenkin pärjää - Uutiset - Aamulehti

Näin lauantaina voimaan tuleva lakimuutos vaikuttaa pankkiasiointiin: Pelkkä tunnuslukulista ei pian enää riitä, mutta ilman älypuhelinta kuitenkin pärjää

Pankin tunnuslukulista ei pian enää yksinään riitä sähköiseen tunnistautumiseen. Lakimuutos astuu voimaan lauantaina 14. syyskuuta. Syytä paniikkiin ei ole, sillä opastusta on saatavilla.

Marjaleena Tiiro ja Pirkko Poutanen saivat Länsi-Suomen Osuuspankin digiviikolla vastaukset mieltään askarruttaneisiin kysymyksiin. Johanna Koskinen neuvoi.

4.9.2019 8:59 | Päivitetty 13.9.2019 10:52

Pankit valmistautuvat parhaillaan muutokseen, joka tekee sähköisestä tunnistautumisesta jatkossa entistä turvallisempaa. Sähköinen tunnistautuminen tarkoittaa oman henkilöllisyyden todistamista erilaisissa internetin palveluissa.

Tunnistautumista tarvitaan esimerkiksi verkossa maksamiseen ja moniin viranomaispalveluihin, kuten veroasiointiin, te-palveluihin sekä omien reseptien ja terveystietojen tarkastelemiseen Omakannassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut