Tampereella varastettu jo kuusi venettä - Uutiset - Aamulehti

Tampereella varastettu tänä keväänä jo kuusi venettä, Nokialla kolme – Ole tarkkana ostotilanteessa

Venevarkaat ovat jo liikkeellä. Poliisi varoittaa, että rehellinen ei yleensä myy hyvää soutuvenettä alle 500 euron.­

12.5.2020 8:55 | Päivitetty 12.5.2020 9:00

Sisä-Suomen poliisissa on kirjattu tämän kevään aikana jo lukuisia veneisiin, niiden moottoreihin ja venetarvikkeisiin liittyviä varkauksia. Esimerkiksi Tampereella niitä on kirjattu kuusi ja Nokialla kolme.

Poliisin mukaan on odotettavissa, että määrät kasvavat koko Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella Tampereelta Jyväskylään. Viime vuoden aikana esimerkiksi Tampereella ilmoitettiin varastetuksi 67 venettä.

Rehellinen ei myy hyvää soutuvenettä alle 500 euron

Venevarkaat käyttävät usein internetin myyntipalstoja anastetun omaisuuden myymiseen. Varkaat ottavat myös yhteyttä henkilöihin, joilla on ”halutaan ostaa soutuvene” -ilmoitus jollain myyntipalstalla.

Tarkoituksena on saada myytyä varastettu vene tai, jos hallussa ei sillä hetkellä ole ostajan haluamaa venettä, sellainen käydään varastamassa.

Poliisi ohjeistaa tiedotteessaan soutuveneen ostajaa olemaan huolellinen kauppatilanteessa. Jos kauppa tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se kannattaa jättää tekemättä.

Poliisi neuvoo, että pääsääntöisesti kukaan ei myy esimerkiksi hyväkuntoista Päijän-soutuvenettä alle 500 euron.

Poliisi myös muistuttaa tekemään veneestä kauppakirjan, jossa on myyjän tiedot ja tarkista myyjän henkilöllisyys. Jos ostaa veneen, jota olisi ollut syytä epäillä anastetuksi, ostaja voi syyllistyä kätkemisrikokseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?