Liikemies Onni Sarmaste ja epäilty rikoskumppani vapaaksi - Uutiset - Aamulehti

Maskikauppojen takia pidätetty Onni Sarmaste ja epäilty rikoskumppani päästettiin vapaaksi

Poliisi pidätti Sarmasteen suojainkauppojen selvityksen yhteydessä. Esitutkinta jatkuu edelleen.

Pikavippiyrityksistä tunnetuksi tullut Onni Sarmaste on itse sanonut, että häneltä on jäädytetty varoja 2 miljoonan euron edestä.

24.4.2020 17:52 | Päivitetty 24.4.2020 17:53

Keskusrikospoliisi kertoo päästäneensä vapaaksi sekä Onni Sarmasteen että suojainkauppoihin liittyneen toisen henkilön.

–Henkilöitä epäillään edelleen rikoksesta, mutta poliisin arvion mukaan asian selvittäminen ei edellytä henkilöiden vaatimista vangiksi, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Laaksonen Keskusrikospoliisista.

KRP jatkaa Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) suojainkauppoihin liittyvää esitutkintaa, mutta Sarmastetta ei ole syytä esittää vangittavaksi. Poliisi pidätti sekä Sarmasteen että toisen tapaukseen liittyvän henkilön keskiviikkona 22. huhtikuuta.

Tutkinnassa rikosnimikkeinä ovat tällä hetkellä muun muassa törkeä petos ja törkeä rahanpesu. KRP kertoo parhaillaan selvittävänsä tapahtumien kulkua tarkastelemalla haltuunsa saamaansa materiaalia ja kuulemalla todistajia.

Poliisi on takavarikoinut kauppoihin liittyen 2,7 miljoonaa euroa rahaa sekä Sarmasteen ostamat arvoautot.

– Esitutkinnassa selvitetään HVK:n ja tavarantoimittajien tekemien sopimusten sisältöä ja sitä, vastasiko toimitus näiden sopimusten sisältöä, KRP kertoo tiedotteessa.

Huhtikuun alkupuolella selvisi, että HVK oli tilannut suojavarusteita liikemies Onni Sarmasteen kautta. Tilauksen saavuttua perille, eivät tuotteet olleet sitä, mitä HVK oli halunnut: tilaajan mukaan lastissa oli virhe sekä määrässä että suojainten laadussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: