Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kommentoi sote-uudistusta - Uutiset - Aamulehti

STM aikoo hankaloittaa Coxan ja Sydänsairaalan potilashankintaa pääkaupunkiseudulta: ”Husia on harmittanut se, että helsinkiläiset potilaat ovat tulleet tänne”

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa sote-uudistuksen myötä rajoittaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yhtiöiden toimintaa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yhtiöt Sydänsairaala ja Coxa ovat julkisessa omistuksessa olevia osakeyhtiöitä, jotka toimivat myös maakuntarajojen ulkopuolella. Helsingissä tontille pyrkivä naapuri aiheuttaa närää.

Sydänsairaalan toimitusjohtaja Kari Niemelä ja tekonivelsairaala Coxan toimitusjohtaja Kristiina Michelsson kokevat yritysmuodon ketterämmäksi tavaksi toimia julkisessakin sairaanhoidossa. Yhtiömuoto tuo kuitenkin mukanaan ongelmia lainsäädännössä, kun yhtiöt tuottavat julkisia palveluita.­

27.8.2020 6:23 | Päivitetty 27.8.2020 7:03

Aamulehti

Lakiluonnos sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen uudistamiseksi on lausuntokierroksella kunnissa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä luonnokseen sisältyy kaksi ongelmaa.

Sydänsairaala

Sydänsairaala on sydämen hoitoon erikoistunut sairaala, jossa työskentelee yli 500 kardiologian ja rintaelinkirurgian ammattilaista.

Sillä on vastaanotot Tampereella, Valkeakoskella, Riihimäellä ja Helsingissä.

Sydänsairaalan omistavat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.

– Perusongelma on, että julkisomisteisia yhtiöitä ei ole tunnistettu, että ne voisivat olla osa maakunnan tapaa tuottaa toimintaa, toteaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?