On elintärkeää valmistautua siihen, mitä kaikkea ilmastokriisi tuo tullessaan: ”Myös me täällä Suomessa saamme siitä varmasti oman osamme”, Pekka Reinikainen Suomen Punaisesta Rististä ennustaa - Uutiset - Aamulehti

On elintärkeää valmistautua siihen, mitä kaikkea ilmastokriisi tuo tullessaan: ”Myös me täällä Suomessa saamme siitä varmasti oman osamme”, Pekka Reinikainen Suomen Punaisesta Rististä ennustaa

Maapallolla on käynnissä neljä huolestuttavaa kehityskulkua, jotka nivoutuvat toisiinsa ja vuorovaikuttavat toistensa kanssa. Ilmaston lämpeneminen on yksi niistä, mutta se saattaa myös toimia katalyyttinä, joka lisää muiden negatiivisten kierteiden vauhtia. Erityisen suuria mullistuksia tullaan näkemään Afrikassa.

Suomen Punaisessa Ristissä työskentelevä Pekka Reinikainen on seurannut pitkään käynnissä oleva ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia maailmaan. Hän haluaa tietää, miten maapallolla tapahtuvat muutokset vaikuttavat humanitaarisen avun tarpeeseen ja avun luonteeseen.

11.8.2019 7:38 | Päivitetty 12.8.2019 10:15

Aamulehti

Aamulehti

Ei riitä, että keskitymme ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Meidän pitää lisäksi valmistautua siihen, mikä meitä odottaa tulevaisuudessa.

Näin sanoo pitkään maailman humanitaarisen avun tarpeen parissa työskennellyt ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia tarkkaillut Suomen Punaisen Ristin asiantuntija Pekka Reinikainen.

Pekka Reinikainen

Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan vaikuttamistyön suunnittelija.

Työskenteli 2004-2008 Punaisen Ristin kansainvälisen liiton (IFRC) päämajassa Genevessä Sveitsissä. Sen jälkeen SPR:n keskustoimistossa Helsingissä.

Seuraa työssään kaikkea, mitä kansainvälisessä humanitaarisessa maailmassa tapahtuu.

lmastonmuutosta ja siihen liittyviä heijastevaikutuksia Reinikainen on seurannut aktiivisesti jo yli 15 vuoden ajan tavoitteenaan tulevaisuuden ymmärtäminen.

Sanoo huolestuvansa koko ajan enemmän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos