Lepomäki ei haasta Orpoa kokoomuksen puheenjohtajakisassa - Uutiset - Aamulehti

Elina Lepomäki ei haasta Petteri Orpoa kokoomuksen puheenjohtajakisassa – toistaiseksi

Kokoomusvaikuttajille tehdyn kyselyn mukaan kolme neljästä kokoomuslaisesta toivoo, että puolueessa käydään keväällä kilpailu puolueen puheenjohtajuudesta.

Elina Lepomäen mukaan hän harkitsee pyrkimistä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi.

1.2.2020 11:27

Iltalehden yhteensä 748 kokoomusvaikuttajalle tekemän kyselyn (31.1.) mukaan yli kolme neljäsosaa kokoomuslaisista toivoo, että puolueessa käydään keväällä aito kilpailu puolueen puheenjohtajuudesta.

Puoluevaikuttajat toivovat, että etenkin kansanedustajat Antti Häkkänen ja Elina Lepomäki haastaisivat puheenjohtaja Petteri Orpon ensi kesänä Porissa pidettävässä puoluekokouksessa.

Lepomäki kertoo olevansa imarreltu kyselyssä saamastaan kannatuksesta, jonka mukaan hän saa 18,3 prosentin suosion kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Orpon jatkokautta tukee 37,1 prosenttia kokoomusvaikuttajista, ja Häkkäsen valitsisi puheenjohtajaksi 34,6 prosenttia vastaajista.

– Tietenkin on imartelevaa, että tällainen rivikansanedustaja saa näin suuren suosion.

Lepomäki ei kuitenkaan aio lähteä haastamaan Orpoa ainakaan vielä.

– En ole suunnitellut Petterin haastamista. Olen pohtinut sitä, pitäisikö ensi kesänä pyrkiä varapuheenjohtajaksi, mutta tässä on nyt tarkoitus miettiä näitä asioita rauhassa.

Oletko valmis myöhemmässä vaiheessa pyrkimään kokoomuksen puheenjohtajaksi vai oletko lyönyt hanskat tiskiin tässä asiassa?

– En ole heittänyt hanskoja tiskiin yhtään minkään suhteen, mutta haluan siirtää huomion pois yksittäisistä henkilövalinnoista. Nyt on hirveän aikaista pohtia ensi kesää.

Yhden takaportin kansanedustaja kuitenkin jättää.

– Jos Orpo jostain syystä päättäisi luopua tehtävästään, silloin puheenjohtajakisaan lähtöä pitää ehdottomasti harkita uudelleen, Lepomäki päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut