Tampereen vanhin pubi saa uuden omistajan - Uutiset - Aamulehti

Tampereen perinteikäs pubi saa uuden omistajan: ”Pidämme nimenomaan historiallisista pubeista ja haluamme kunnioittaa Tamperetta”

Pirkanmaan koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa, minkä vuoksi ravintoloiden aukioloa, anniskeluaikaa ja asiakaspaikkamäärää rajoitetaan. Kuvituskuva arkistosta.

16.5.2019 14:08 | Päivitetty 16.5.2019 18:30

Tampereella Pyynikin torin laidalla toimiva pubravintola Tuoppi suljetaan kesäkuun lopussa Pirkanmaan osuuskaupan osalta, mutta Tuoppi saa uuden omistajan.

Uusi omistaja on H5 Ravintolat oy ja yritys aloittaa Tuopissa heinäkuun alusta. Remonttia ei ole tiedossa, vaan vakioasiakkaat tunnistavat paikan entisekseen.

– Halusimme kunnioittaa paikkaa ja sen historiaa, ja saimme järjestettyä omat asiamme niin, että tämä on mahdollista, kertoo ravintolatoimenjohtaja Katja Merinen H5 Ravintoloista.

Ajatus Tuopin jatkamisesta syntyi Merisen mukaan nopeasti, ja asiaan tarvittiin vain muutaman viikon neuvottelut.

Tuoppi sopii Merisen mielestä yrityksen pirtaan siksi, että omistajat pitävät myös kulttipaikoista.

– Meillä on myös Pispalan Kujakolli. Pidämme nimenomaan historiallisista pubeista ja haluamme kunnioittaa Tamperetta. Kaikki me yhtiön ihmiset olemme paljasjalkaisia tamperelaisia, Merinen kertoo.

Tuoppi on palvellut asiakkaitaan Pyynikintorin laidalla samalla liikepaikalla jo yli 50 vuoden ajan. Osuuskauppa lopettaa oman toimintansa Tuopissa 25. kesäkuuta, kun sen vuokrasopimus päättyy.

Tuoppi aloitti yli 50 vuotta sitten ruokaravintolana ja muuttui sittemmin pubiksi. Väkeviä alkoholijuomia asiakkaat pääsivät tilaamaan vasta 1990-luvun alussa. Viime vuosina ravintola erikoistui puhtaasti olutravintolaksi, minkä olutseuratkin huomioivat vuonna 2018 Kultainen humala -kunniamaininnalla.

Juttuun lisätty 16.5.2019 kello 15.37 ravintolatoimenjohtaja Katja Merisen kommentit ja juttua päivitetty kauttaaltaan. Aiemmin jutussa oli vain tieto Pirkanmaan osuuskaupan tiedotteesta, että se lopettaa ravintolan, kun osuuskaupan vuokrasopimus päättyy tiloissa.

Oikaisu 16.5.2019 kello 18.29: Tuoppi on yli 50 vuotta vanha, mutta se toimi ensin ravintolana, eikä ole siksi Tampereen vanhin pubi. Sen sijaan Salhojankadun pub on toiminut vuodesta 1969 yhtäjakosoisesti samalla nimellä ja on Tampereen vanhin brittityylinen pubi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut