Vakava vaaratilanne Helsinki–Vantaalla: Finnairin matkustamotyöntekijä putosi lentokoneesta lähes neljästä metristä ja loukkaantui - Uutiset - Aamulehti

Vakava vaaratilanne Helsinki–Vantaalla: Finnairin matkustamotyöntekijä putosi lentokoneesta lähes neljästä metristä ja loukkaantui

Finnairin matkustamohenkilökunnan jäsen putosi Airbus A320-koneesta, kun kone oli parkissa lennon jälkeen.

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut alustavan tutkinnan Helsinki-Vantaan lentoasemalla maanantaiaamuna sattuneesta vaaratilanteesta. Kuvituskuva.

13.1.2020 17:51

Aamulehti

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tapahtui maanantaina aamulla vakava vaaratilanne. Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) tiedottaa, että Finnairin matkustamohenkilökunnan jäsen putosi Airbus A320-koneesta, kun kone oli parkissa lennon jälkeen.

Onnettomuus tapahtui maanantaiaamuna kello seitsemän aikaan.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Janne Kotiranta Otkesilta kertoo, että työntekijä putosi lentokoneen avoimesta ovesta hieman alle neljästä metristä, ja loukkaantui onnettomuudessa.

– En osaa sanoa tarkemmin, kuinka vakavasti henkilö on loukkaantunut. Mutta varmasti paikalla on tarvittu pelastushenkilökuntaa tai jonkinlaista ensihoitoa, Kotiranta sanoo.

Porrasauton paikkaa selvitetään

Tapaturmasta on aloitettu alustava tutkinta ja Otkes valmistelee varsinaisen tutkinnan aloittamista. Kotirannan mukaan tutkinnassa ollaan vasta lähtöruudussa.

Alustavien tietojen mukaan onnettomuus olisi tapahtunut lentokoneen takasisäänkäynnillä. Tutkinnassa selvitetään muun muassa porrasauton paikkaa onnettomuushetkellä.

– Tiedämme, että matkustajat ovat poistuneet takaoven kautta, eli ainakin silloin porrasauto on ollut käytössä. Mutta vielä emme tiedä, miten porrasauto liittyy itse tapahtumaan, Kotiranta sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: