Mikä on paras käyttövoima uudelle autolle? Vertailimme vaihtoehdot - Uutiset - Aamulehti

Tämä juttu auttaa tekemään oikean autovalinnan – Vertailimme sähkön, bensan, dieselin, kaasun ja etanolin hyvät ja huonot puolet

Eläkeläinen Tapio Leppiselle biokaasu toi 40 prosentin säästön polttoainelaskuun kuukaudessa. Mutta mikä on oikeasti paras käyttövoima uudelle autolle? Oma maksukyky, käyttötarpeet ja tankkaus- tai latausmahdollisuudet ratkaisevat. Vertailimme eri käyttövoimien hyvät ja huonot puolet.

Biokaasua mahtuu Golfin komposiittitankkeihin enimmillään runsaat 17 kiloa. Tankkaus kestää hieman kauemmin kuin bensapumpulla, mutta hoituu letkun kiinnittämisen jälkeen täysin automaattisesti. - Kaasuajossa auton ääni on vähän hiljaisempi, muuten en huomaa mitään eroa bensiiniin, Tapio Leppinen sanoo.­

5.10.2019 7:00 | Päivitetty 16.10.2019 10:09

Tapio Leppisestä tuli kaasuautoilija neljä kuukautta sitten. Eläkkeellä olevan kemian diplomi-insinöörin tarkka kirjanpito paljastaa, että biokaasulla ajaminen on ollut kannattavaa sekä luonnon että oman kukkaron kannalta.

– Periaatesyistä ajan vain biokaasulla, vaikka maa- ja biokaasun hintasuhde ärsyttääkin. Keskikulutus on ollut 3,54 kiloa kaasua satasella.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat