Ministeri Lintilä: EU ja Suomi selvittävät pikaisesti, onko brasilialaisen naudanlihan tuonti mahdollista kieltää - Uutiset - Aamulehti

Ministeri Lintilä: EU ja Suomi selvittävät pikaisesti, onko brasilialaisen naudanlihan tuonti mahdollista kieltää

Valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk) mukaan asiaa on tarkoitus selvittää, kun EU:n valtiovarainministerit tapaavat epävirallisessa ministerikokouksessa Helsingissä 13.–14. syyskuuta.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk).

23.8.2019 13:38

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) esittää, että EU ja Suomi selvittävät pikaisesti mahdollisuuden kieltää brasilialaisen naudanlihan tuonnin.

Ministeri Lintilä johtaa yhdessä Chilen valtiovarainministerin kanssa maailmanlaajuista valtiovarainministerien ilmastokoalitiota. Yhteistyön tavoitteena on tuoda ilmastonmuutoksen torjuntaan mukaan valtiovarainministeriöiden panos ja talouspolitiikan välineet.

– Työskentelemme koalitiossa sen eteen, että ilmastonmuutokseen puututaan tehokkaimmin mahdollisin keinoin. Valtiovarainministereiden vastuualueilla on paljon ohjauskeinoja, kuten hiilen hinnoittelu, julkisen talouden suunnittelu ja julkisten investointien ja hankintojen hallinta, joilla ilmastonmuutosta voidaan hillitä.

– Nämä toimet uhkaavat käydä hyödyttömiksi, jos toisaalla hiilinieluja systemaattisesti tuhotaan, eikä meillä ole keinoja reagoida ilmastonmuutosta kiihdyttäviin tuhoihin, Lintilä sanoo tiedotteessaan.

Lintilän mukaan nyt tarvitaan EU:lta vaikuttavia toimia.

– Olen talous- ja rahoitusasioiden neuvoston puheenjohtajana valmis nostamaan asian keskusteluun syyskuussa Helsinkiin saapuvien EU:n valtiovarainministerikollegojeni kanssa, jos edistystä ei ennen sitä saada aikaiseksi.

EU:n valtiovarainministerit tapaavat ministeri Lintilän puheenjohtamassa epävirallisessa ministerikokouksessa Helsingissä 13.–14. syyskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos