Posti vastaa PAU:n väitteisiin aidan purkamisesta: Matkaa parkkipaikalta sisälle lyhennettiin - Uutiset - Aamulehti

Postin selitys lakkoaamun aitaoperaatiolle: ”Matka parkkipaikalta sisätiloihin on huomattavasti aiempaa lyhyempi”

Postin poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasojan mukaan varhain lakon alkamisaamuna tehty erikoinen toimenpide Liedon logistiikkakeskuksessa ei liittynyt työntekijöiden lakkoon.

Maanantaiaamuna otetussa kuvassa näkyy miten verkkoaidasta puuttuu osa. Avattu kohta on PAU:n Heidi Niemisen mukaan tehty rakennuksen takapuolelle.

11.11.2019 12:50

Postin mukaan Liedossa ennen aamukuutta tehty aidan purkaminen tehtiin vain, jotta työntekijöiden matkaa parkkipaikalta sisätiloihin voitiin lyhentää.

– Logistiikkakeskuksen aitaa on purettu siksi, että matka parkkipaikalta sisätiloihin on uutta kulkureittiä pitkin huomattavasti aiempaa lyhyempi. Kulkureitti on tarkoitettu kaikille työntekijöille, ei ainoastaan vuokratyöntekijöille, Jarmo Ainasoja perustelee.

Hänen mukaansa vaikka aitaoperaatio tehtiin juuri samana aamuna kun noin 9000 työntekijän lakko alkoi, toimenpiteellä ei ollut kytköstä lakkoon. Ainasojan mukaan aamuvarhaiset ovat hetkiä, jolloin huoltohenkilöstöllä on hyvä mahdollisuus operoida sellaisissa kohteissa, missä muuten on vilkasta liikennettä.

Onko tällä jotain tekemistä lakon kanssa?

– Tietääkseni ei ole.

Tehdäänkö tällaista usein?

– Aidan purkaminen on normaali, mutta kuitenkin melko harvinainen toimenpide. Aitaa saatetaan purkaa esimerkiksi tilanteissa, joissa ajojärjestelyt muuttuvat tai oikea portti on rikki.

Kuinka paljon matka lyheni tällä toimenpiteellä?

– Arviolta useita kymmeniä metrejä.

PAU:n Iltalehdelle välittämässä kuvassa näkyy kiinteistöhuoltoyrityksen työntekijä Liedon logistiikkakeskuksen aidan kimpussa. Paikalla on myös kaksi vartijalta näyttävää henkilöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos