Tältä Tampere-Pirkkalan onnettomuuskone näytti ilmassa vuonna 2008 - Uutiset - Aamulehti

Tältä Tampere-Pirkkalan onnettomuuskone näytti ilmassa vuonna 2008 ja tällainen se on – ”Toiseksi yleisin ultrakevyt lentokone”

Kone on rekisteröity ensimmäistä kertaa vuonna 2003.

Tältä turmakone näytti vuoden 2008 syyskuussa.

1.8.2019 10:54

Aamulehti

Tampere-Pirkkalan lentokentällä tapahtuneessa eilisessä onnettomuudessa tuhoutunut pienkone on liikenne ja viestintäviraston yleisilmailun koordinaattorin Jani Hottolan mukaan toiseksi yleisin ultrakevyt lentokone Suomessa.

Onnettomuuskone on malliltaan Evektor-Aerotechnik EV-97 Eurostar. Kyseinen yksilö on Hottolan mukaan rekisteröity ensimmäistä kertaa vuonna 2003.

Ultrakevyet lentokoneet ovat usein yksi- tai kaksipaikkaisia, ja tyypillisesti ne lentävät 150–200 kilometrin tuntivauhtia.

Koneiden lentoonlähtöpaino on rajoitettu 450 kiloon, mikä pitää sisällään koneen itsensä lisäksi lentäjät ja polttoaineen. Pelastusvarjon eli rakettivarjon kanssa paino voi olla hieman suurempi.

Hottola kertoo, että rakettivarjo ei ole lainkaan poikkeuksellinen ultrakevyissä koneissa.

Otkesin johtajan Veli-Pekka Nurmen mukaan koneessa oli rakettivarjo, joka aiheutti pelastamiselle vaikeuksia. Laukeamaton rakettivarjo on räjähdysaltis, mikä aiheuttaa vaaraa pelastajille. Nurmen mukaan rakettivarjo purettiin poliisin johdolla.

– Hylkyyn ei pääse käsiksi ilman, että rakettivarjo puretaan vähän kuin pommi. Pelastuslaitos oli tunnistanut räjähteen ja osasi toimia sen mukaan, Nurmi sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut