Tarjottiinko sinulle houkuttelevaa pikavippiä Kelan nimissä? Kela varoittaa pitkin kesää lähetyistä huijausviesteistä - Uutiset - Aamulehti

Tarjottiinko sinulle houkuttelevaa pikavippiä Kelan nimissä? Kela varoittaa pitkin kesää lähetyistä huijausviesteistä

Viesteillä yritetään kalastella henkilö- ja pankkitunnuksia.

Kelan nimissä tarjotaan pikavippejä, mutta kyseessä on huijaus.

2.7.2019 14:34

Kela on saanut useita ilmoituksia sen nimissä lähetyistä tietojenkalasteluviesteistä. Huijausviestissä tarjotaan vastaanottajalle pikavippiä.

Viestejä on lähetetty sähköpostitse ja tekstiviesteillä. Niiden tarkoitus on tietojenkalastelu (phishing), jolla pyritään urkkimaan henkilö- ja pankkitunnustietoja, tiedottaa Kela.

– Tietoturvasyistä arkaluonteisia tietoja, esimerkiksi henkilötunnusta, ei pidä koskaan lähettää sähköpostitse eikä Kela koskaan kysy niitä sähköpostitse tai tekstiviestillä. Sähköpostin sijaan voit lähettää Kelaan viestin Kelan asiointipalvelussa, todetaan Kelan tiedotteessa.

Mikäli epäilet saaneesi huijausviestin, älä vastaa siihen tai tietojasi vaadittuihin kenttiin. Viestissä olevia linkkejä ei myöskään pidä mennä availemaan, ohjeistaa Kela.

Jos luottokorttitiedot tai pankkitunnukset ovat mahdollisesti joutuneet vääriin käsiin, on syytä ottaa hetimiten yhteyttä pankin asiakaspalveluun.

Huijausviestistä voi tehdä ilmoituksen pikavippitoimintaa valvovalle Etelä-Suomen aluehallintovirastolle sekä Kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut