United Brotherhood sai jälleen lisäaikaa vastata kieltovaatimukseen - Uutiset - Aamulehti

Liivijengi United Brotherhood sai lisää aikaa vastata sitä koskevaan kieltokanteeseen – Jo toinen kerta, kun oikeus myönsi rikollisjärjestölle lisäaikaa

Oikeus tiedotti torstaina myöntäneensä rikollisjärjestö UB:lle ja sen alajengille jälleen lisäaikaa vastata kanteeseen. Viranomaiset hakivat syyskuun alussa molempien jengien toiminnan kieltämistä Suomessa.

Oikeus on antanut liivijengi UB:lle jälleen lisäaikaa vastata sitä koskevaan kieltokanteeseen.

14.11.2019 15:24

Helsinki

Rikollisjärjestö United Brotherhood (UB) on pyytänyt uudestaan lisäaikaa vastata toimintaansa koskevaan lakkauttamiskanteeseen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus pidensi vastausaikaa kymmenellä päivällä. Ratkaisun mukaan UB:n ja sen alajengin on toimitettava vastauksensa oikeudelle 25. marraskuuta.

Tämä oli jo toinen kerta, kun rikollisjärjestö sai oikeudelta lisäaikaa vastauksen toimittamiseen.

Syyttäjä vastusti määräajan pidentämistä.

Käräjäoikeus kuitenkin tiedottaa katsoneensa, että "asian laatu, todistelun laajuus ja muut ilmi tulleet seikat huomioon ottaen" on oikein antaa jengeille lisää vastausaikaa.

Viranomaiset vaativat 6. syyskuuta, että UB-liivijengin ja sen alajärjestöä Bad Unionin (BU) toiminta on kiellettävä Suomessa. Alun perin jengeillä oli aikaa toimittaa vastauksensa kieltovaatimukseen syyskuun loppuun mennessä.

Rikollisjengien pyynnöstä oikeus siirsi määräpäivän marraskuun 15. päivään.

Poliisi on määritellyt liivijengi UB:n jo vuosia sitten Suomen vaarallisimmaksi ja väkivaltaisimmaksi rikollisjärjestöksi.

Viranomaisten vaatimus liivijengin kieltämiseksi on ensimmäinen koskaan Suomessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: