Eurooppaministeri Tuppurainen: EU-tuomioistuin on keskeinen toimija oikeusvaltiokysymyksessä – "oikeusvaltio ei ole mielipideasia"

Tytti Tuppurainen luottaa vahvasti siihen, että kiistaa aiheuttaneessa EU-rahoituksen ja oikeusvaltioperiaatteen kytkemisessä löytyy kompromissi. Tuppuraisen mukaan asetusta vastustaville maille voidaan neuvotteluissa luvata muita asioita, jotka helpottavat myöntymistä.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen painottaa, että puheenjohtajamaana Suomi vie eteenpäin EU-komission ja Euroopan parlamentin liikkeelle laittamia aloitteita. Oikeusvaltioperiaate on kirjattu EU:n perussopimuksiin. Hänen mukaansa Suomi ei ole lähtenyt osoittelemaan sormella ketään tai jakamaan jäsenmaita hyviin ja huonoihin.

30.8.2019 20:10

Unkarin ja Puolan oikeusvaltiorikkeisiin tarttuminen ei ole Suomen hyökkäys, vaan eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) mukaan Suomi ajaa puheenjohtajakaudellaan EU:ssa yhteisesti sovittuja asioita.

– Ei ole mitään sellaista omaa agendaa, mitä Suomi veisi eteenpäin saati, että olisimme sotajalalla joitain jäsenmaita kohtaan. Kaikki mitä teemme perustuu vireillä olevaan eurooppalaiseen päätöksentekoon, Tuppurainen sanoo Lännen Medialle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut