Tänään on viimeinen ilmoittaa tilinumeronsa Verohallinnolle – Aikarajan jälkeenkin ilmoittaminen kannattaa - Uutiset - Aamulehti

Tänään on viimeinen päivä ilmoittaa tilinumeronsa Verohallinnolle – Aikarajan jälkeenkin ilmoittaminen kannattaa

Veronpalautuksia maksetaan elokuussa 1,7 miljoonalle henkilölle.

Tilinumeron ehtii ilmoittamaan tänään vain verkkopalvelussa. Arkistokuva.­

29.7.2019 10:21 | Päivitetty 29.7.2019 10:22

Aamulehti

Tänään on viimeinen päivä ilmoittaa tilinumeronsa Verohallinnolle, mikäli haluaa elokuun alussa maksettavan veronpalautuksen tililleen. Palautuspäivä on ensi viikolla 6.8.

Verohallinnon ylitarkastaja Tarja Tapio kertoo, että viime viikolla tilinumero puuttui vielä 50 000 asiakkaalta. Määrä on kuitenkin jo laskenut hieman. Tilinumeron ehtii lisätä enää vain Omavero-palvelun kautta verkossa.

– Mikäli asiakas saa veronpalautuksen elokuussa, eikä tilinumeroa ei ehdi ilmoittaa tänään, se kannattaa silti lisätä lähipäivinä Omaverossa, Tapio sanoo.

Veronpalautuksia maksetaan useissa erissä

Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu Verohallinnolle ajoissa, veronpalautus maksetaan pankin kautta maksuosoituksena. Tällöin sen voi lunastaa 28 päivän ajan Osuuspankin konttoreista.

– Jos palautusta ei lunasta, raha palautuu takaisin verohallintoon. Jos sinä aikana asiakas on ilmoittanut tilinumeronsa, palautus maksetaan tilille viikon sisällä.

Syyskuussa saataviin veronpalautuksiin tämän päivän aikaraja ei vaikuta, vaan sitä varten tilinumeron ilmoittamisen ehtii vielä tehdä myöhemminkin. Syyskuun veronpalautus maksetaan 4.9. ja tilinumeron voi ilmoittaa Omaverossa 27.8. mennessä. Lomakkeella se pitää ilmoittaa 5.8. mennessä.

Tänä vuonna veronpalautuksia maksetaan useissa erissä. Tapion mukaan heinäkuussa palautuksia maksettiin 157 000 asiakkaalle. Elokuussa palautuksia maksetaan 1,7 miljoonalle ja syyskuussa 1,3 miljoonalle asiakkaalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?