Kommentti: Tällaista oli Keskustorin MM-kultajuhlissa – Iltaan mahtui monta ikimuistoista hetkeä - Uutiset - Aamulehti

Tällaista oli Keskustorin kultajuhlissa – Iltaan mahtui monta ikimuistoista hetkeä

Kommentti: Hyväntuuliset juhlijat viihtyivät Keskustorilla pitkään, eikä kenelläkään tuntunut olevan kiire nukkumaan. Mörkö oli illan ehdoton sankari.

Voitto on meidän! Keskustorin yö oli täynnä tunnetta.

27.5.2019 11:59 | Päivitetty 27.5.2019 12:44

”Mörkö, Mörkö, Mörkö, Mörkö!”

”Suomi on uusi maailmanmestari, maailmanmestari, maailmanmestari.”

”Den glider in, den glider in, den glider in i mål igen...”

Laulu ja ilonhuudot raikasivat Tampereen Keskustorilla sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sen jälkeen, kun Suomen jääkiekkoleijonat olivat päihittäneet Kanadan ja voittaneet MM-kultaa.

Olimme valokuvaaja Toni Revon kanssa paikalla Keskustorin suihkulähteellä jo muutamaa minuuttia ennen ratkaisevan ottelun loppua.

Tori oli vielä silloin lähes tyhjä. Lähistön ravintoloista kuului huutoa, kun Suomi teki kolmannen maalinsa.

Ensimmäisinä suihkukaivon äärellä olivat Santeri Syrjänen ja Ronja Alatalo. Heidän kastautumistaan edelsi hetken epävarmuus. – Joko se on varmaa?

Kun myöntävä vastaus tuli, ensin Syrjänen ja hänen perässään Alatalo hyppäsivät veteen.

Ronja Alatalo ja Santeri Syrjänen olivat ensimmäisen pulikoijat Keskustorin suihkulähteessä.

Välittömästi sen jälkeen Keskustori alkoi täyttyä. Väkeä virtasi joka suunnalta. On helppo uskoa poliisi arviota siitä, että paikalla oli 5000–6000 juhlijaa.

Rohkeimmat pulahtivat suihkulähteeseen, osa tyytyi seuraamaan juhlahumua vähän sivummalta. Hämeenkatu täyttyi tööttäilevistä autoista.

Yksi illan ikimuistoinen hetki oli, kuin Keskustorin ihmismassa alkoi spontaanisti laulaa Maamme-laulua. Se kuului taatusti kauas.

Muuten illan suosituin huuto taisi olla ”Mörkö!” Leijonien lempääläläisen kapteenin Marko Anttilan mukaan. Monella oli torilla mukana Muumien mörköön liittyvää rekvisiittaa. Samppa Astikaisen suuri mörkölippu sai torin puhkeamaan suosionosoituksiin. Astikainen kuljetti isosta mörkölakanasta tehtyä lippua ympäri toria. Yön edetessä lakana näytti viihtyvän suihkulähteessä juhlijoiden seurana.

Keskustori oli yön tunteina täynnä väkeä.

Juttelin illan aikana monien juhlijoiden kanssa. Ihmiset olivat erittäin hyväntuulisia. juhlijoita oli saapunut Tampereen lisäksi myös ympäristökunnista. Yksi porukka oli torilla oman saunansa kanssa. Liikkuva sauna oli rakennettu autoon.

Osa kertoi olleensa paikalla myös vuonna 2011, kun Suomi edellisen kerran juhli miesten jääkiekossa MM-kultaa.

Aamulehti teki yöllä torilta yli parituntisen suoran lähetyksen. Suuri määrä juhlijoita halusi tulla kameran eteen kertomaan tunnelmistaan. Kenelläkään ei tuntunut olevan kiire nukkumaan.

Moni juhlija oli sitä mieltä, että mestaruus vahvistaa yhteishenkeä ja siltä totisesti Keskustorin yössä vaikutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos