Avi otti kaikki Siikalatvan sote-palvelut valvontaan - Uutiset - Aamulehti

Yle: Siikalatva siirsi sote-tehtäviä lainvastaisesti Mehiläiselle – Avi otti kaikki kunnan sote-palvelut valvontaan ensimmäistä kertaa Suomessa

Aville on Ylen mukaan jäänyt epäselväksi, miten ja missä laajuudessa Siikalatvan kunta todellisuudessa valvoo Mehiläisen toimintaa.

Siikajärven sote-palvelut ulkoistettiin Mehiläiselle toissa vuonna.

9.5.2019 20:14

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Siikalatvan kunnan kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut on otettu poikkeuksellisesti aluehallintoviraston (avi) valvontaan.

Asiasta uutisoi Yle, jonka mukaan monia muitakin vakavia ja pitkäaikaisia puutteita on paljastunut Siikalatvan sosiaali- ja terveydenhuollossa sen jälkeen, kun palvelut ulkoistettiin yksityiselle terveysjätti Mehiläiselle vuonna 2017.

Yle kertoo, että Pohjois-Suomen aluehallintoviraston mukaan ilmenneet ongelmat koskevat sote-palvelujen järjestämistä ja valvontaa.

Ongelmien ja puutteiden johdosta avi on nyt ottanut kunnan sote-palvelut valvontaansa. Ylen mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun avi on ikinä ottanut kaikki yksittäisen kunnan sote-palvelut valvontaansa.

Yle kertoo, että avin mukaan kunnan virkamiehet ovat lainvastaisesti siirtäneet kunnan vastuulle kuuluvia julkisen vallan käyttöön liittyviä sosiaalihuollon tehtäviä Mehiläiselle.

Ulkoistuksessa kunta ostaa palveluja yksityiseltä yritykseltä, tässä tapauksessa sote-palveluja Mehiläiseltä.

Ylen mukaan kunta on ulkoistuksen jälkeenkin vastuussa siitä, että palvelut järjestetään asianmukaisesti, ja kunnalla on säilyttävä julkisen vallan käyttö, mihin liittyvät muun muassa ihmisen etua ja oikeuksia koskevat päätökset.

Aville on Ylen mukaan jäänyt epäselväksi, miten ja missä laajuudessa Siikalatvan kunta todellisuudessa valvoo Mehiläisen toimintaa.

Epäselvyyksien ja puutteiden vuoksi avi valvoo nyt Siikalatvan sote-palvelujen toimintaa, kunnes kunta toukokuun puoliväliin mennessä antaa selvityksen siitä, miten se on parantanut toimintaansa asiassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut