Juha Lantz kertoo Aamulehden livessä mitä on päihderiippuvuus. - Uutiset - Aamulehti

Entiset huumeidenkäyttäjät kertovat, millaista huumeiden hallitsema elämä oli ja miten he vapautuivat siitä – Suora lähetys päihderiippuvuudesta keskiviikkona

Entiset huumeidenkäyttäjät Jesse Boström ja Tero Hohenthal Tampereelta kertovat Aamulehden suorassa keskusteluohjelmassa keskiviikkoiltana, miksi he ajautuivat käyttämään huumeita ja miten he niistä vapautuivat. Keskustelusarjan kolmas osa nähdään keskiviikkoiltana 26. kesäkuuta kello 20.

Entiset huumeidenkäyttäjät Jesse Boström (vas.) ja Tero Hohenthal kertovat Aamulehden suorassa keskusteluohjelmassa siitä, mikä sai heidät aloittamaan huumeidenkäytön, millaista huumeiden hallitsema elämä oli ja miten se on nyt muuttunut. – Ennen ei huomannut edes vuodenaikojen vaihtelua. Muistan, kun ensimmäisen kerran huomasin räystäiden jääpuikkojen tippuvan keväällä, Hohenthal kuvaa.

6.6.2019 18:36 | Päivitetty 26.6.2019 10:42

Aamulehti

– Älä huolehdi, ei minusta tule juoppoa, sanoi 32-vuotias Jesse Boström 18-vuotissyntymäpäivillään isoäidilleen. Sen jälkeen hänestä tuli päihderiippuvainen, joka on kuluttanut paljon alkoholia, butaania, kannabista ja kovia huumeita, ja viettänyt monet elämänsä päivät matkaselleissä.

Ensi syyskuussa tulee kolme vuotta, kun Boström on elänyt vapaana päihteistä.

37-vuotias tamperelainen Tero Hohenthal on ollut vapaa huumeista lähes kahdeksan vuotta.

Hohenthal ja Boström tekevät nyt työtä nuorten ehkäisevän huumetyön yhdistyksessä YADissa.

Aamulehden toimittaja Minna Ala-Heikkilä haastattelee heitä heidän selviytymisestään Aamulehden verkkosivuilla www.aamulehti.fi suorassa lähetyksessä keskiviikkona 26. kesäkuuta kello 20.

Voit katsoa päihderiippuvuutta käsittelevän Aamulehden keskusteluohjelman aiemmat kaksi jaksoa tallenteena tästä:

Keskustelun kolmas vieras on päihdeohjaaja, riippuvuusasiantuntija Juha Lantz. Hän on vuosia auttanut päihderiippuvuudesta kärsiviä toipumaan. Lantz on itse päässyt eroon huumeista parikymmentä vuotta sitten.

Lue myös:Viisi nuorta kertoo, millaista huumemaailmassa on – Jääkiekon maailmanmestarit auttoivat ainutlaatuisen huumekuntoutuskodin alkuun ja nyt siellä autetaan joka vuosi kymmeniä

Livet näkyvät tilaajille ja koetilaajille

Livet näkyvät Aamulehden tilaajille. Muut kuin tilaajat pääsevät näkemään keskustelut ja samalla kaiken muunkin Aamulehden verkkopalvelun sisällön tekemällä koetilauksen.

Kyseinen tilauspainike löytyy muun muassa päihderiippuvuutta käsittelevän live-lähetyksen yhteydestä, päihderiippuvuutta käsittelevän keskusteluohjelman tallenteiden yhteydestä tai menemällä mihin tahansa Aamulehden vain tilaajille tarkoitettuun tähtijuttuun.

Voit katsoa myös tallenteen

Voit katsoa päihderiippuvuutta käsittelevän Aamulehden keskusteluohjelman jo lähetetyt kaksi ensimmäistä osaa Aamulehden sivuilta tallenteena.

Lue myös:Riippuvuusasiantuntija Juha Lantz kertoo, miten päihderiippuvuudesta voi vapautua – katso tallenteet keskusteluista

Tampereen kaupungin päihdeohjaaja, riippuvuusasiantuntija Juha Lantz on työskennellyt parikymmentä vuotta päihderiippuvuudesta kärsivien parissa. Hän on itsekin entinen huumeidenkäyttäjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: