Pekka Katajan pahoinpitelyä tutkitaan murhan yrityksenä - Uutiset - Aamulehti

Pekka Katajaan kohdistunutta pahoinpitelyä tutkitaan murhan yrityksenä

Tutkinta siirtyi keskusrikospoliisille.

Perussuomalaisten vaalipäällikköön kohdistunutta pahoinpitelyä tutkitaan murhan yrityksenä. Arkistokuva­

21.7.2020 14:17 | Päivitetty 21.7.2020 17:08

Aamulehti

Jämsässä perjantaina 17. heinäkuuta tapahtunutta perussuomalaisen puolueen vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistunutta pahoinpitelyä tutkitaan nyt murhan yrityksenä. Tutkinta on siirretty keskusrikospoliisille.

Poliisi kertoo, että tutkinta on edennyt. Tutkinnanjohtaja,rikoskomisario Teemu Karhunen keskusrikospoliisista sanoo Aamulehdelle, että nimike muuttui tapahtumien esitutkinnan kokonaisarvioinnin seurauksena.

Poliisin tiedotteen mukaan tapahtumien kulkuun liittyvien yksityiskohtien vuoksi asiaa tutkitaan nyt epäiltynä murhan yrityksenä. Asian rikosnimikkeet voivat vielä tarkentua tutkinnan edetessä.

– Tapauksen esitutkinta on kesken ja sitä jatketaan aktiivisesti. Tämänhetkisten tietojen perusteella kyseessä on raaka henkeen ja terveyteen kohdistunut teko, jonka tutkinnassa Keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisilaitos tekevät edelleen tiivistä yhteistyötä, Karhunen kertoo poliisin tiedotteessa.

Miksi tutkinta siirtyi keskusrikospoliisille?

– Näitä asioita poliisi pyrkii mahdollisimman tehokkaasti selvittämään, ja tässä kohtaa tällainen päätös on tehty. En pysty siihen sen enempää ottamaan kantaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?