Professori: Työpaikkoja lisäämällä nostetaan palkkoja, ei työllisyyttä – työnhakijat ja työpaikat kohtaavat yhä huonommin, ja näillä alueilla ongelma on suurin - Uutiset - Aamulehti

Professori: Työpaikkoja lisäämällä nostetaan palkkoja, ei työllisyyttä – työnhakijat ja työpaikat kohtaavat yhä huonommin, ja näillä alueilla ongelma on suurin

Työttömien työnhakijoiden ja avointen työpaikkojen määrä kasvaa yhtä aikaa lähes koko Suomessa, mutta maakuntien välillä on eroja. Taloustieteen professorin Jaakko Pehkosen mukaan työvoiman kysyntä ei enää vähennä työttömyyttä, vaan nostaa palkkatasoa. Myös työnantajien rekrytointiongelmat ovat yleistyneet.

Hankkeen tavoitteena on tarjota ja kehittää työllistymistä edistäviä palveluja pitkään työttömänä olleille eri puolella maata. Samalla testataan taloudellisten kannusteiden merkitystä työllisyyspalveluissa.

1.2.2020 6:00

Suomessa ollaan rakenteellisen työttömyyden rajalla, sanoo taloustieteen professori Jaakko Pehkonen Jyväskylän yliopistosta. Tästä kertoo kohtaanto-ongelma.

Se syntyy, kun sekä työnhakijoiden että työpaikkojen määrä kasvaa samaan aikaan. Työvoimapula vaivaa, vaikka tekijöitä olisi yhä enemmän tarjolla. Työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat eivät kohtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut