Lumen alta paljastunut maa on nyt todella kuivaa – ”Tulen käsittelyssä pitää olla nyt erityisen varovainen” - Uutiset - Aamulehti

Lumen alta paljastunut maa on nyt todella kuivaa – ”Tulen käsittelyssä pitää olla nyt erityisen varovainen”

Lumen alta paljastunut nurmikko on nyt erittäin kuivaa. Arkistokuva.

19.4.2019 14:40 | Päivitetty 19.4.2019 14:53

Pirkanmaan pelastuslaitos muistuttaa, että maa on tällä hetkellä paikoin erittäin kuivaa ja se syttyy palamaan helposti.

– Ihmisten on hyvä ottaa tämä huomioon tehdessään pihatöitä ja polttaessaan esimerkiksi lehtiä sekä risuja, joita on kerännyt pihamaaltaan, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Jari Hiltunen.

Hiltunen kertoo, että kuluvan viikon aikana pelastuslaitos on sammuttanut jo useita ruohikkopaloja, jotka ovat syntyneet, kun kiinteistöjen omistajat ovat polttaneet pihamaaltaan keräämiään roskia.

– Tulen käsittelyssä pitää olla nyt erityisen varovainen. Vaikka risut ja lehdet olisivatkin märkiä tai vähintäänkin kosteita, ei maa ole tätä. Mikäli roskia kuitenkin syystä tai toisesta päättää, polttaa, on lähettyvillä hyvä olla sammutusvettä.

Ilmatieteen laitokselta kerrottiin perjantaina, että ruohikkopalovaroitus astuu voimaan Pirkanmaalla sunnuntaina tai maanantaina. Osassa maata varoitukset ovat jo voimassa.

Edit 194.2019 kello 14.52: Korjattu tieto: Jutussa kerrottiin aikaisemmin, että Ilmatieteen laitos olisi antamassa maastopalovaroitusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut