Oulussa kahdeksan ihmistä pelastettu - viisi hyisestä vedestä ja kolme jäiltä - Uutiset - Aamulehti

Tänään jo kahdeksan jäistä pelastettua Oulussa: ”Pääsiäistähän voisi viettää muullakin tavoin kuin jäällä”

Yhteensä kahdeksan ihmistä pelastettiin heikoilta jäiltä perjantaina Oulun seudulta. Viisi ehti olla avannossa hyvän tovin.

19.4.2019 17:23

Perjantaina iltapäivällä kolme miestä joutui veden varaan Peuhun rannassa Oulussa. He ehtivät olla hyisessä vedessä reilut 20 minuuttia ennen kuin pelastuslaitos ehti hätiin. Päivystävä palomestari Hannu Timonen kertoo, että miehet vietiin tarkistettavaksi sairaalaan, mutta heillä ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole hengenvaaraa.

Vielä kolme miestä jäi railoalueelle eikä uskaltanut tulla pois, joten yhteensä pelastuslaitos pelasti kuusi henkilöä heikoilta jäiltä. Timosen mukaan miehet olivat pilkkijöitä.

Eikä siinä vielä kaikki. Melkein heti, kun kuusikko oli saatu pelastettua, Oulun Virpiniemen edustalla kaksi hiihtäjää putosi avantoon. Helikopteri pelasti hiihtäjät.

Timonen ihmettelee ihmisten hinkua mennä heikoille jäille.

– Pääsiäistähän voisi viettää muullakin tavoin kuin jäällä. Kyllä ne pilkkimishommat on syytä jättää jo ensi talveen. Näissäkin pelastustehtävissä olivat pelastuslaitos, poliisi ja rajavartiolaitos mukana eli paljon resursseja on käytetty, Timonen sanoo.

Lue myös:Repputemppu voi olla jäihin pudonneen pilkkijän pelastus – Muovipussi voi jopa pompauttaa vedestä jäälle

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut