Mannerheim-ristin miljoonan euron huutokaupan taustalta paljastui verkkohyökkäys – Kokoelman tuleva omistaja löytyi, kun korkein aito tarjous etsittiin valetarjousten joukosta - Uutiset - Aamulehti

Mannerheim-ristin miljoonan euron huutokaupan taustalta paljastui verkkohyökkäys – Kokoelman tuleva omistaja löytyi, kun korkein aito tarjous etsittiin valetarjousten joukosta

Everstiluutnantti Magnusson kesäkuussa 1942 komentajan huoneessaan.­

14.5.2020 13:01 | Päivitetty 14.5.2020 13:02

Viime lauantaina järjestetty Mannerheim-ristin ritarin Gustaf Magnussonin kunniamerkkien ja varusteiden huutokauppa on päätynyt poliisitutkintaan.

Suomen numismaattinen yhdistys kertoi torstaina aamulla, että huutokauppa joutui viimeisten hetkien aikana ulkopuolisen tahon hyökkäyksen kohteeksi.

Yhdistyksen järjestämässä internet-huutokaupassa nostettiin lukuisilla väärillä tarjouksilla kaksi kaupan ollutta Magnusson-kohdetta tahallisesti hyvin korkeaan hintaan.

Arvokkaampi kohteista eli mitalikokoelma päätyi 1,2 miljoonaan euroon pohjahinnan ollessa 50 000 euroa.

Oikea ostaja löytyi

Yhdystys kertoi torstaina, että se on päässyt kokoelman myyjän ja ennen hintojen manipulointia korkeimman tarjouksen jättäneen tarjoajan kanssa sopimukseen oikeasta myyntihinnasta. Korkein aito tarjous oli 105 676 ja kunniamerkkikokonaisuus on nyt vaihtanut omistajaa sillä hinnalla.

Mitalikokoelman helmi oli Magnussonin saama Mannerheim-risti. Yksittäisten Mannerheim-ristien myyntihinnat ovat yleensä olleet joitakin kymmeniätuhansia euroja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?