Katsoja jäi ralliauton alle ja kuoli Seinäjoella: Järjestäjille syytteet kuolemantuottamuksesta - Uutiset - Aamulehti

Katsoja jäi ralliauton alle ja kuoli Seinäjoella: viidelle syytteet kuolemantuottamuksesta

Pohjanmaa-rallin katsojan kuolemaan johtaneesta turmasta on nostettu syytteet kilpailun turvatarkkailijaa ja neljää toimitsijaa vastaan.

Viisikymppinen naiskatsoja menehtyi ralliauton ulosajossa Seinäjoella kesäkuussa 2018.

18.11.2019 12:00

Aluesyyttäjä Jarmo Sarin Länsi-Suomen syyttäjäalueelta kertoi maanantaina nostaneensa syytteet Pohjanmaa-rallin tapahtumista järjestäjiä vastaan.

Sarin syyttää toissa kesäkuun puolivälissä Seinäjoella järjestetyn kilpailun nimettyä turvatarkkailijaa ja neljää järjestäjätahoon kuulunutta toimitsijaa kuolemantuottamuksesta.

Syytettyjen epäillään aiheuttaneen katsojan kuoleman huolimattomuudella ja laiminlyömällä velvollisuutensa huolehtia siitä, ettei rallikilpailusta aiheudu vaaraa sitä seuraamaan tulleille ihmisille.

Lue lisää ja katso video:Ralliauton rajussa ulosajossa kuollut oli noin 55-vuotias naiskatsoja – alue oli luokiteltu vaaralliseksi

Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Vaarallinen kohta

Naiskatsoja kuoli ralliauton ajauduttua rajusti ulos tieltä 15. kesäkuuta 2018 järjestetyn Pohjanmaa-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella Katilantiellä Seinäjoella. Ralliauton kuljettaja ja kartanlukija eivät loukkaantuneet onnettomuudessa.

Autourheilun kattojärjestön AKK-Motorsportin puheenjohtaja Juhani Pakari kertoi turman jälkeen, että ulosajokohta oli luokiteltu vaaralliseksi, muttei kielletyksi. Yleisöllä oli siis lupa olla kyseisellä alueella.

Syyttäjä kertoo tiedotteessa jättäneensä myös kahden rikoksesta epäillyn osalta syytteen nostamatta. Alunperin poliisi epäili turmasta yhteensä kuutta rallin järjestäjää.

Asia tullaan käsittelemään aikanaan Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut