Stockmannin luvut heikkenivät vuoden takaisesta, Lindexin myyntiä harkitaan - Uutiset - Aamulehti

Stockmannin luvut heikkenivät vuoden takaisesta, Lindexin myyntiä harkitaan – ”Säästöt alkavat näkyä loppuvuodesta”

Olemme kevään ja kesän aikana jatkaneet Stockmannin strategian työstämistä, jotta saamme liiketoimintamme käännettyä kestävälle tasolle vuoteen 2021 mennessä, Lauri Ratia sanoo.

9.8.2019 8:52 | Päivitetty 9.8.2019 11:12

Tavarataloyhtiö Stockmannin luvut heikkenivät vuoden toisella neljänneksellä vertailukaudesta.

Yhtiön oikaistu liikevoitto oli huhti–kesäkuussa 16,2 miljoonaa euroa, kun se oli viime vuonna samaan aikaan 23,8 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen viime vuoden luku oli 19,3 miljoonaa euroa. Siinä ei ole mukana myytyä Pietarin Nevsky Centreä.

Liikevaihto oli 242 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin 279 miljoonaa euroa. Liikevaihto heikkeni vertailukaudesta pääosin siksi, että Hullut Päivät olivat tänä vuonna eri aikaan kuin viime vuonna.

– Olemme kevään ja kesän aikana jatkaneet Stockmannin strategian työstämistä, jotta saamme liiketoimintamme käännettyä kestävälle tasolle vuoteen 2021 mennessä, sanoo toimeenpaneva puheenjohtaja Lauri Ratia tiedotteessa.

– Muutosohjelmamme, jonka tavoitteena ovat vähintään 40 miljoonan euron säästöt vuoteen 2021 mennessä, etenee suunnitelmien mukaisesti. Odotamme, että säästöt ja muut toimenpiteet alkavat näkyä tuloksessa jo loppuvuodesta 2019.

Suurin osa säästöistä näkyy yhtiön mukaan kuitenkin ensi vuoden tuloksessa. Henkilöstöön kohdistuvat säästöt ovat alle kolmasosan tavoitteesta, ja yli kaksi kolmasosaa on muita säästöjä.

Stockmann otti heinäkuussa käyttöön uuden organisaatiorakenteen. Yhtiö yhdisty Retail- ja Real Estate -yksikkönsä. Yhdistetyn Stockmann-yksikön lisäksi yhtiöllä on vaateketju Lindex.

Stockmann-yksikössä on meneillään kaksivuotinen strategiaprosessi. Tavoitteena on asettaa Stockmann ”muodin ja tyylin suunnannäyttäjäksi”.

– Seuraavaksi yhtiö asemoi itsensä uudelleen mahdollistaakseen muoti- ja päivittäistavarakaupan kasvun Baltian markkinoilla, tiedotteessa kerrotaan.

Stockmann harkitsee Lindexin myyntiä

Yhtiö tiedotti aamulla harkitsevansa kannattavimman osansa, vaateketju Lindexin myyntiä. Yhtiön tiedotteen mukaan tavoitteena on vahvistaa entisestään kansainvälistä kasvua ja erityisesti digitaalista muutosta.

Stockmannin mukaan Lindexillä on vahva markkina-asema Pohjoismaissa, nopeasti kasvava verkkokauppa, hyvin toimiva ja joustava myymäläverkosto sekä paraneva kannattavuus.

Stockmannin selvittää nyt Lindexin omistuksen strategisia vaihtoehtoja ja julkistaa lisätietoja, kun selvitys etenee.

Lindexin oikaistu liikevoitto laski toisella neljänneksellä 18,8 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 20,8 miljoonasta eurosta. Liikevaihto laski 154 miljoonaan vertailukauden 164 miljoonasta.

Samaan aikaan Retailin oikaistu liiketulos oli 7,4 miljoonaa tappiolla. Vertailukaudella se oli 3,6 miljoonaa tappiolla. Retailin liikevaihto laski 85 miljoonaan euroon vertailukauden 164 miljoonasta eurosta.

Uusi toimitusjohtaja

Stockmannilta tuli aamulla myös nimitysuutisia. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Jari Latvanen, joka aloittaa Stockmannilla jo tässä kuussa.

Latvanen on toiminut aiemmin HKScanin toimitusjohtajana, Stora Ensossa johtajana, toimitusjohtajana Findus Nordicilla ja useissa eri johtotehtävissä Nestléllä.

Talousjohtajaksi on nimitetty Pekka Vähähyyppä, joka on toiminut viimeksi talousjohtajana Finnairilla. Ennen sitä hän toimi Stockmannin talousjohtajana vuosina 2000-2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos