Aamulehden juhannusgrillissä tirisivät kesän perinteiset grilliherkut ja uudet trendit - Uutiset - Aamulehti

Aamulehden juhannusgrillissä tirisivät kesän perinteiset grilliherkut ja uudet trendit

Aamulehden juhannuslivessä kello 16 alkaen grillissä tirisevät muun muassa raakamakkara, vegaanien suosikki seitan, tomahawk-pihvi ja kuha.

21.6.2019 14:53 | Päivitetty 23.6.2019 16:40

Grillaaminen on perinteinen tapa viettää juhannusta. Aamulehden suuressa grillauslähetyksessä valmistuvat tämän vuoden trendiherkut sekä perinteiset grillattavat.

Seuraa suoraa lähetystä, kuinka juhannusherkut valmistuvat:

Tämän vuoden trendi on barbeque-grillaus, jossa ruoka kypsyy hitaasti epäsuoralla tulella ja savua hyväksi käyttäen. Vegetrendeihin kuuluvat vehnägluteenista valmistettu seitan ja kaali.

Yksi tämän kesän lihatrendeistä on Brisketti eli savustettu naudan rinta.

– Parhaat burger-pihvit tehdään brisketistä. Aikaisemmin se meni lähinnä keittolihaksi, Poppamies-yrityksen perustaja Marko Suksi kertoo.

Tampereen Koivistonkylän ja Linnainmaan sekä Lempäälän Ideaparkin Prismojen ryhmäpäällikkö Meeri Pirinen kertoo, että ihmiset käyttävät ruoanlaitossa paljon vihanneksia ja kasviksia. Kasvisruoan suosio ja erityisruokavaliot näkyvät Prisman asiakkaiden ostosvalinnoissa.

K-ryhmän osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen, kertoo raakamakkaroiden nostaneen suosiota. Vuorisen mukaan kalan myynnissä on juhannuksena kasvua.

Aamulehden juhannusgrillissä paistetaan niin perinteisiä kuin uudempiakin grilliherkkuja. Kuvassa Tomahawk-pihvi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut